EDUCATIE 30 ianuarie 2012

Controverse la Grădinița „Rază de Soare”

de Székely Emőke | 522 vizualizări

Mama unui copil de trei ani acuză direcţiunea Grădiniţei că vrea să desfiinţeze clasa After School.

O cititoare a ziarului nostru, Simona Marcu, mama unui băiețel de trei ani care învață la Grădinița „Rază de Soare” din Sfântu Gheorghe, ne-a contactat pentru a-şi exprima nemulțumirea față de o hotărâre a conducerii grădiniței potrivit căreia clasa After School, la care este înscris și copilul ei, urmează să fie desființată.

„La începutul lunii ianuarie umbla un zvon prin grădiniță cum că se va desființa grupa de "After School" de la Grădinița cu Program Normal nr 6. pentru că s-au eliberat două grupe la cea cu program prelungit și toți copiii de la after school vor fi mutați la program prelungit, după ce cu doi ani în urmă doamna directoare le spunea tuturor părinților că nu sunt locuri la cămin și că nu are ce face. În data de 25 ianuarie am fost convocați la o ședință de către doamna Éva Bálinth pentru a ne comunica oficial că va desființa grupa de după amiză, însă bineînțeles că dânsa nu a venit să dea ochii cu părinții, ci a delegat o educatoare care să ne comunice hotărârea dânsei. Doresc să precizez că anul trecut ni s-au înmânat niște hârtii de către educatoare, în care era trecut un contract între școală, grădiniță și părinţi, prin care ni se aduceau la cunoștință anumite lucruri, printre care și faptul că orice decizie se va lua de comun acord cu părinții” – scrie în scrisoarea sa Simona Marcu.

Direcţiunea are alt punct de vedere

Am contactat-o telefonic pe directoarea grădiniței, Bálinth Éva, pentru a afla și punctul ei de vedere despre aceest lucru. Ea ne-a declarat că de fapt această mamă încearcă să găsească „nod în papură” pentru că li s-a adus la cunoștință părinților faptul că grupa After School este doar o soluție de moment. „Am înființat această grupă din dorința de a face bine pentru toată lumea. Nu am mai avut loc la secția de program prelungit, iar ca să nu refuzăm pe nimeni am înființat această grupă. Educatoarele s-au ocupat după masa de copiii de la After School în mod voluntar, nu i-a plătit nimeni pentru acest lucru. Acum vom avea două grupe care vor termina grădinița cu program prelungit, așadar vom avea atât săli, cât și personal, iar copiii vor ajunge acolo unde și-au dorit părinții: la grupele de program prelungit” – a declarat directoarea.

Simona Marcu a acuzat-o pe directoarea instituției și de faptul că a folosit ilegal numele soțului ei într-o o petiție intentată împotriva comasării grădiniței cu școala din cartier. În replică, Bálinth Éva a declarat că acest lucru nu este adevărat, dat fiind faptul că petiția a fost o inițiativă a părinților, iar ea numai a susținut-o.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.