EDUCATIE 11 mai 2011

Conducerea de la Gaman Janos se apără: Desfiinţarea putea fi evitată prin consorţiu

de Monica Vrânceanu | 596 vizualizări
Conducerea Grupului Şcolar Gaman Janos, unitate şcolară pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna vrea să o desfiinţeze din toamnă, nu este de acord cu declaraţiile conducerii Inspectoratului, potrivit cărora s-a ajuns în această situaţie doar din vina managementului prost care a dus la scăderea calităţii actului de învăţământ. Directorul de la Gaman Janos, Latzin Gabor, spune că a lucrat intens în ultimii ani

Conducerea Grupului Şcolar Gaman Janos, unitate şcolară pe care Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Covasna vrea să o desfiinţeze din toamnă, nu este de acord cu declaraţiile conducerii Inspectoratului, potrivit cărora s-a ajuns în această situaţie doar din vina managementului prost care a dus la scăderea calităţii actului de învăţământ.

Directorul de la Gaman Janos, Latzin Gabor, spune că a lucrat intens în ultimii ani la bunăstarea Grupului Şcolar şi că reorganizarea acestuia era totuşi de aşteptat, ca urmare a faptului că de la an la an situaţia era tot mai mai gravă. Latzin Gabor a admis faptul că în instituţia pe care o conduce există probleme legate de lipsa elevilor de la ore, dar a subliniat că a afirma că unii profesori ar fi fost ameninţaţi cu bătaia de către elevi este totuşi prea mult.

“Nu spun că doamna inspector general Keresztely Irma nu ar avea dreptate în unele privinţe, mai ales atunci când vorbeşte de unele probleme ale şcolii. Dar poate că totuşi trebuiau spuse altfel aceste lucruri, căci este vorba de oameni care au muncit aici. În plus, nu este ca şi când problemele ar fi apărut peste noapte, de exemplu la clasele de seral acestea sunt de ani de zile. Ceea ce a comunicat însă Inspectoratul a fost un atac la munca mea şi cred că trebuia găsită o procedură mai diplomatică dacă tot s-a vrut aşa ceva”, a declarat Latzin Gabor.

Directorul Grupului Şcolar spune că desfiinţarea unităţii de învăţământ ar fi putut fi evitată prin formarea unui consorţiu şcolar cu Grupul Şcolar Puskas Tivadar şi că a încercat să facă acest lucru dar nu a reuşit din cauza unor factori independenţi de el. Potrivit directorului, problemele sale nu au fost niciodată ascultate cu adevărat şi deşi multă lume s-a arătat interesată de acestea, nimeni nu a încercat să cunoască cu adevărat particularităţile situaţiei.

“Nu cred că ar trebui să ne gândim imediat la desfiinţarea şcolii, ci trebuia luată în calcul varianta consorţiului, pe care noua Lege a Educaţiei îl recunoaşte. Procedura desfiinţării este prea dură şi va avea urmări nenumărate”, a mai spus directorul Latzin.

IȘJ Covasna și Primăria Sfântu-Gheorghe au decis desființarea Grupului Școlar Gaman Janos și trecerea claselor și a elevilor de aici la Grupul Școlar Puskas Tivadar. Inspectorul școlar general Keresztely Irma a declarat că situația de la Grupul Școlar Gaman Janos a ajuns una de netolerat, ca urmare a unui prost management și a unei proaste gestionări a actului didactic, astfel scăzând anual calitatea învățământului de aici și implicit numărul elevilor. IŞJ susţine că la Grupul Școlar Gaman Janos au existat și cazuri în care unii profesori au fost amenințați cu bătaia de către elevi atunci când au vrut să treacă absențe în cataloage, ca urmare a faptului că alți profesori nu făceau acest lucru.

Prin noua reorganizare, elevii de la Gaman Janos  vor fi mutați în spațiile Grupului Școlar Puskas Tivadar. În ceea ce privește personalul didactic, șefa IȘJ Covasna a arătat că profesorii care și-au dovedit eficiența vor trece și ei la Puskas prin transferuri de posturi.

La Grupul Școlar Gaman Janos (fostul Grup Școlar Agricol) învață în prezent 260 de elevi, în șase clase cu învățământ la zi și patru cu învățământ la seral.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.