EDUCATIE 21 iunie 2022

Ce spun profesorii covăsneni despre prima probă scrisă de la bacalaureat: „Un subiect de nivel mediu”

de David Leonard Bularca | 926 vizualizări

Săptămâna aceasta a început cu prima probă scrisă din cadrul examenelor de bacalaureat, la limba și literatura română. Profesorii covăsneni care predau această materie la liceu spun că subiectul a fost unul accesibil, de dificultate medie. 

„Subiectul se încadrează în programă, cerințele sunt similare celor din modelele elaborate de minister, înainte de examen. Un elev mediu pregătit are posibilitatea să rezolve cerințele de nota 7, fie răspunzând doar la subiectele 1 și 2 (în cazul în care răspunde corect, desigur!). În ceea ce privește eseul, cred că orice elev care a fost prezent în clasă și a citit și înțeles opera dramatică ar trebui să se descurce și la realizarea acestui subiect. Un subiect de nivel mediu”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, profesoara Maria Badiu, care predă la Colegiul Național „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. 

Și profesoara Andreea Filofi, care predă atât la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, cât și la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, ambele din Întorsura Buzăului, consideră că subiectul de la română a avut un nivel de dificultate mediu. 

„Din punctul meu de vedere, dificultatea subiectelor primite la proba scrisă - Limba și literatura română - a fost de nivel mediu. Lectura atentă a fragmentului la prima vedere, de la subiectul I A, îi asigura elevului atât răspunsurile deja exersate la cele cinci cerințe de înțelegere a textului, cât și suportul în dezvoltarea unuia dintre cele două argumente formulate la subiectul I B. Structura subiectelor, tipurile de itemi de evaluare le erau cunoscute elevilor, întrucât pregătirea lor a vizat dezvoltarea competențelor necesare rezolvării cerințelor. De asemenea, în mod repetat, au exersat tipurile de eseu structurat la subiectul al III-lea. Comedia era unul dintre subiectele posibile la proba scrisă, pe care l-am reluat în cadrul sesiunilor de pregătire pentru examen. Elevii implicați activ și constant în învățare, conștienți de efortul depus și de progresul obținut în urma feedback-ului primit, sunt cei care astăzi și-au valorizat experiența”, a spus, pentru redacția noastră, cadrul didactic. 

La prima probă scrisă a bacalaureatului au participat 1.031 de absolvenți de liceu covăsneni, conform datelor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna. 

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 1 iulie 2022.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.