EDUCATIE 7 mai 2021

Care sunt scenariile sub care funcționează școlile covăsnene în perioada 10 – 14 mai

de Iulia Drăghici - Taraș | 2282 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Covasna a actualizat scenariile de funcționare ale școlilor pentru săptămâna viitoare. Astfel, în perioada 10 – 14 mai, în scenariul 1 vor funcționa 162 de unități de învățământ din județ, în vreme ce în scenariul 2 vor fi 141.

Link pentru a vedea cum se vor desfășura cursurile în fiecare unitate de învățământ din județ: https://isj.educv.ro/sites/default/files/scenarii_10-14.05.2021.pdf

Conform prevederilor Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea și completarea Ordinului nr. 3235/ 93/ 2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, se modifică scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor prevăzute la art. 3, alin. (1), astfel:

(1) Consiliul de administrație al unității de învățământ propune ISJ/ ISMB aplicarea scenariului de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, pe baza criteriului epidemiologie privind rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori, după cum urmează:

 

Scenariul 1

 

 

Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

 

 

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

 

 

Scenariul 2

 

 

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ, a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIIl-a și a XIl-a, a Xlll-a si a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

 

b) Participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu

 

 

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 /1.000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.

Săptămâna trecută, după vacanța de Paști, 5 -7 mai, în scenariul 1 au fost 107 școli, iar în cel de-al doilea 196.

La nivel județean, vineri au fost înregistrate încă 11 cazuri noi de COVID-19, iar incidența este în scădere (1,28/1000 - scenariul verde). 

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.