EDUCATIE 23 octombrie 2013

Campanie de educație sexuală în școli

de Monica Vrânceanu | 1099 vizualizări

educatie sexuala

Direcţia de Sănătate Publică Covasna, Compartimentul Promovarea Sănătăţii în colaborare cu Cabinetul de Planificare Familială din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, și Inspectoratul Școlar desfăşoară o campanie de informare – educare – comunicare în materie de educație sexuală, „Tinerilor le place să încerce. Ia atitudine”. Astfel, specialiștii le vorbesc elevilor despre complicaţiile avorturilor chirurgicale şi importanţa prevenirii sarcinilor nedorite mai ales în rândul minorilor precum şi  prevenirea bolilor cu transmitere sexuală.

Obiectivul campaniei este  promovarea şi extinderea accesului la servicii complexe şi educaţie în domeniul planificării familiale, sănătăţii reproducerii şi a celei sexuale, grupurile ţintă fiind elevii din liceele din judeţul Covasna, precum și elevii din comunităţiile de romi din judeţ (Școala „Néri Szent Fülöp”, Araci, Hetea, Vâlcele).

Seria de discuții a început pe data de 15 octombrie la Liceul Teoretic „Mikes Kelemen” din Sfântu Gheorghe unde au participat 236 elevi din clasele a X-a și a XI-a. Cursurile au fost susţinute de către dr. Carmen Popescu de la Cabinetul de Planificare Familială din Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe. Aceasta le-a vorbit elevilor despre prevenirea bolilor cu transmitere sexuală, planificare familială, anticoncepţionale, avort, complicaţiile avortului chirurgical asupra femeii, naștere şi alăptare, despre ce înseamnă a fi mamă minoră, menstruaţia şi regulile de igienă, și despre vârsta la care organismul unei femei este pregătit pentru a da naștere unui copil.

Directorul medical al Spitalului Județean, Antal Álmos, a declarat că mamele minore sunt în continuare o problemă în județul Covasna, numărul acestora fiind peste 80 în acest an. Este vorba de tinere de 14-15 ani, needucate, care provin în general din comunitățile rome.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.