EDUCATIE 24 mai 2012

Bursa Universităților Europene și-a deschis porțile

de Székely Emőke | 427 vizualizări

Treizeci de universități din România, Ungaria și Bulgaria și-au adus ofertele de studii la prima Bursă a Universităților Europene care s-a deschis la Sfântu Gheorghe, la sediul Extensiei din oraş a Universităţii Babeş-Bolyai Cluj Napoca. Sunt prezentate specializări tehnice, umane sau reale deopotrivă, iar vizitatorii, în special elevi de liceu, s-au plimbat ore în șir printre standuri pentru a găsi cea mai potrivită școală de după bacalaureat.

La deschiderea oficială a evenimentului au fost prezenți reprezentanții UBB Sfântu Gheorghe, viceprimarul Sztakics Éva, precum și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László. În discursul său, Sztakics Éva a spus că dacă și-ar începe acum studiile universitare, ar alege o facultate din țară, dar ar învăța cel puțin un an la o universitate din străinătate. Acesta a fost și sfatul lui Henning László, care a spus că putem clădi un viitor mai bun prin combinarea unui învățământ de calitate cu setea de cunoaștere a tinerilor, care după terminarea studiilor sunt așteptați acasă pentru a fructifica aici experiențele și cunoștințele dobândite.

La bursă am întâlnit numeroși tineri, dar majoritatea lor au venit mai mult să se uite și să caute informații, nefiind deocamdată deciși încotro o vor lua după terminarea liceului. Andrea este în clasa a XII-a și își dorește să studieze în străinătate. Spune că este pasionată de literatură, așadar probabil va alege Facultatea de Litere din cadrul UBB Cluj. István, un alt tânăr prezent la bursă, se visează director de multinațională, de  aceea speră să intre la o facultate de economie. Și-ar dori să își încerce norocul la ASE din București, dar decizia finală nu a luat-o încă.

Bursa va continua și azi și mâine. Azi de la ora 11 va avea loc conferința Arborele Cunoașterii în Europa, care are ca scop prezentarea prin exemple practice a programelor de mobilitate și de studii a UE elevilor și studenților din județul Covasna.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.