EDUCATIE 4 octombrie 2011

Bani mai mulţi pentru Bursele Sfântu-Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 421 vizualizări

Consiliul Local (CL) Sfântu-Gheorghe a decis ieri mărirea Bursei Sfântu-Gheorghe de la valoarea de 2.000 de lei pentru fiecare elev la cea de 3.000 de lei. Astfel, autoritățile locale vor acorda anul acesta cinci burse, în valoare de câte 3.000 de lei pentru cinci elevi merituoși ai orașului. Bursele Sfântu-Gheorghe reprezintă un proiect al consilierului liberal Mădălin  Guruianu, fiind inițiate de către acesta în 2009.

”Mă bucur că valoarea burselor a ajuns să crească la doi ani de la inițierea lor și sunt încântat de faptul că modificarea a fost votată în unanimitate de către colegii din CL, la propunerea viceprimarului PCM, Balint Jozsef”, a declarat Mădălin Guruianu.

Metodologia de acordare a burselor prevede conferirea acestora pe baza sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei de liceu, performanţelor exprimate prin obţinerea de premii la concursuri. Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONG-urilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă. Ca și tradiție, Bursele se înmânează în cadru festiv, în ultima ședință a CL din luna decembrie.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.