EDUCATIE 3 octombrie 2011

BAC-ul slab nu a scăzut cu mult numărul studenţilor la UBB

de Monica Vrânceanu | 581 vizualizări

Extensia Babeş-Bolyai de la Sfântu-Gheorghe și-a deschis porţile pentru noul an universitar.

Zeci de studenți, profesori și reprezentanți ai autorităților locale au luat parte ieri la deschiderea noului an universitar, în clădirea cea nouă a Extensiei Universitare din Sfântu- Gheorghe a Universității Babeș Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. Discursurile deschiderii anului universitar s-au axat pe situația dezastruoasă de la Bac din acest an, care a dus la descurajarea învățământului superior, dar și pe faptul că Extensia de la Sfântu-Gheorghe a reușit, în cei peste 10 ani de prezență aici, să își creeze un nume care atrage studenți nu doar din județ ci și din afara acestuia.

Primarul Antal Arpad le-a vorbit şi el studenților UBB, subliniind că renumele acestei universități, alături de ambiția de a fi bun și de a dobândi reale cunoștințe, nu pot lăsa fără loc de muncă un tânăr studios, cu rezultate bune, indiferent de cât de mare ar fi criza financiară și economică. Astfel, primarul Antal, el însuși absolvent al UBB Cluj, i-a sfătuit pe tinerii studenți să trăiască frumos acești ani de libertate și să fie în același timp responsabili, deoarece practic se pregătesc pentru o diplomă de studii superioare care îi va face cu siguranță competitivi pe piața muncii.

Scădere de doar 6% a numărului de studenţi

În ceea ce privește influența directă pe care a avut-o dezastrul de la BAC din acest an asupra admiterii la Extensia UBB, directorul acesteia, Fazakas Jozsef, a declarat că urmările nu sunt atât de grave, numărul studenților din anul I scăzând cu numai 6% față de anul trecut. Astfel, la Facultatea de Economie și gestiunea afacerilor există 118 studenți de anul I, la cea de Științele Mediului 35 de studenți și la cea de Administrație Publică 46; pe lângă acești studenți, Extensia mai are alți 40 la programul de master în Managementul dezvoltării afacerilor. Totalul studenților pe cei trei ani existenți în prezent este de 749, față de totalul de 958 din anul universitar precedent. În facultățile Extensiei de la Sfântu-Gheorghe au ales să învețe și studenți din afara județului, aceștia reprezentând 20% din total.

Referindu-se la investițiile viitoare în Extensia de la Sfântu-Gheorghe, Fazakas Jozsef a declarat că UBB Cluj are intenția de a finaliza lucrările la marea construcție din cartierul Simeria, existând speranțe că mare parte dintre acestea se vor termina în următoarele luni. Potrivit lui Fazakas, pentru finalizarea totală a lucrărilor – interior și exterior – cantină, sală de sport, parcare, plus mobilierar ar mai fi nevoie, cu aproximație, de încă 7 milioane de lei.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Nenea, 4 octombrie 2011
Asa, dar parca UBB din Sf. Gheorghe nu e nici autorizata si nici acreditata iar de absolventi , ce sa mai zicem, pe cati ii cunosc nu demonstreaza ca au acumulat ceva cunostinte in plus.Ba unii se mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.