EDUCATIE 18 iunie 2013

Bac-ul se desfășoară fără probleme

de Székely Emőke | 589 vizualizări

Sălile de examen sunt supravegheate video, iar până acum nu s-a raportat nici un incident în judeţul Covasna

„S-au terminat probele orale la Limba și Literatura Română și cea maternă. Zilele acestea se desfășoară examenele de competențe de calculator. Nu s-au înregistrat incidente, nu a încercat nimeni să copieze, pot spune că este ordine și pace, toată lumea își vede de treabă. Am înregistrat un singur incident minor la Covasna, unde copiii s-au speriat că nu pot susține examenul din cauze unei pene de curent, dar până la începerea examenului, adică până la ora 13, situația a fost remediată” – ne-a declarat inspectorul șef responsabil cu examenul de bacalaureat din cadrul inspectoratului școlar al Județului Covasna, Farkas Csaba.

La examenele orale elevii nu primesc note, doar calificative, care nu sunt calculate în media generală a Bac-ului, ci arată doar nivelul de pregătire al absolventului de liceu. Practic aceste probe pot fi picate numai dacă cineva nu se prezintă sau este dat afară din sală din motive disciplinare.

Săptămâna viitoare sunt programate ultimele probe orale, cele la limbă străină, după care urmează probele scrise. Anul trecut promovabilitatea examenului de bacalaureat în județul Covasna a fost de 34%.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.