EDUCATIE 7 septembrie 2010

BAC de toamnă picat de peste 50% din candidați

de Monica Vrânceanu | 11977 vizualizări
Mai mult de jumătate dintre elevii care s-au înscris în cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în județul Covasna nu au reușit să promoveze nici de această dată examenul. Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris 618 elevi, din care 409 de la cursurile liceale de zi și restul de la seral sau frecvență redusă. Din cei înscriși

Mai mult de jumătate dintre elevii care s-au înscris în cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului în județul Covasna nu au reușit să promoveze nici de această dată examenul.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna, pentru sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris 618 elevi, din care 409 de la cursurile liceale de zi și restul de la seral sau frecvență redusă. Din cei înscriși, s-au prezentat la probe 582, un total din care 344 au fost respinși și 238 admiși.

În ceea ce privește notele, 245 de elevi nu au reușit să obțină medii peste 5 (cinci) la diversele probe, în vreme ce alți 99 au obținut note sub 6 (șase), ceea ce nu este destul pentru promovarea examenului de Bacalaureat.

Doar 6 medii peste 8

Numărul celor care au reușit să obțină medii între 6 și 6,99 este de 182, alți 50 reușind să atingă medii între 7 și 7,99, în vreme ce numai șase elevi au ajuns să aibă medii între 8 și 8,99.

Cu un procent de promovabilitate de 40,89%, cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului 2010 s-a încheiat în județul nostru fără nicio medie peste 9,00. Rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni ale Bacalaureatului vor fi afișate pe 9 septembrie, după rezolvarea constestațiilor.

Sursa foto: emaramures.ro

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
observator_69, 9 septembrie 2010
........loser!
Marian, 7 septembrie 2010
Profesorii si elevii sunt tembeli si in tot estul tarii primareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
''panoramix'', 7 septembrie 2010
''Ai dreptate primarule'',Invatamantul e la pamant!Dar profesorii sant fff interesati sa te lase corigent pentru ca atunci de voie de nevoie de duci la ei si te milogesti sa iti tina ore de meditatii citeste integral
cititor, 7 septembrie 2010
Daca BAC ar fi corect fara sa copieze promovabilitatea ar fi poate de 1%. Pe bune.
Primar_la_Hetea, 7 septembrie 2010
Sunt curios cati din cei care au dat bacul la Puskas Tivadar, au luat bacul acum, ca in vara nu a luat niciunul. Oare Inspectoratul Scolar a deschis vreo ancheta sa vada ce se intampla acolo ? citeste integral
Ady, 7 septembrie 2010
Praf ... macar de nu se mai lauda elevii ca au fost ajutati si ca au putut sa copie ! vai de curu lor !:))
Vali, 7 septembrie 2010
pai la cat s-a copiat...macar niste note decente.:(
a, 7 septembrie 2010
sesiunea TOAMNA,aka ce vroiati,10 pe linie?? :))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.