EDUCATIE 25 septembrie 2011

Au fost aprobate uniformele la CNMV

de Monica Vrânceanu | 759 vizualizări

Colegiul devine astfel primul din Sfântu-Gheorghe ai cărui elevi vor purta uniforme şcolare.

Elevii de la Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) vor fi primii din Sfântu-Gheorghe și deocamdată și singurii care, în câtva timp de acum încolo, vor avea uniforme școlare care-i vor deosebi de restul școlarilor și liceenilor din oraș.

Ideea uniformelor școlare la CNMV a fost lansată de curând, odată cu schimbarea conducerii Colegiului, noua directoare, Luminița Curceanu, fiind de părere că uniformele vor constitui cu siguranță un însemn distinct și marcant pentru cea mai bună școală cu predare în limba română din județ. Ideea lansată de Luminița Curceanu nu a stat prea mult în așteptare, semn că noua directoare este adepta faptelor și nu doar a vorbelor, astfel că profesorii, alături de Comitetul Părinților și cei din Consiliul Elevilor au trecut repede la treabă. Așa se face că, în urmă cu doar câteva zile, la CNMV au fost prezentate mai multe modele de uniforme școlare, iar potrivit părinților și elevilor, acestea au fost de-a dreptul cuceritoare.

Președinta Comitetului Părinților, Rodica Seceleanu, a declarat că prezentarea uniformelor, realizată în incinta Colegiului, a fost un succes real, elevii alegând din șapte modele de uniforme prezentate de către o firmă de profil din București. Două dintre aceste modele i-au cucerit pe cei de la CNMV, atfel că uniformele finale vor fi compuse din cămașă albă, vestă și/sau sacou și pantaloni din stofă neagră, fetele putând opta și pentru fuste plisate, extrem de moderne și în carouri, în culori negru-roșu. La băieți, uniformele sunt mai simple deoarece nu presupun fustițe și alte accesorii – doar cămăși, pantaloni, veste și/sau sacouri, însă costumațiile fetelor vor putea fi accesorizate inclusiv cu cravată roșie. În plus, toate uniformele, fie de băieți sau fete, vor purta un însemn distinctiv, cu inscripția CNMV.

Preţuri între 140 şi 220 de lei

Prețurile uniformelor sunt cuprinse între 140 și 220 de lei pentru fiecare uniformă, în funcție de câte elemente va cuprinde ea, deoarece se prea poate ca unii să nu cumpere cămășile - care sunt albe și pot fi procurate de oriunde.

”Credem că prețurile sunt foarte bune, deoarece calitatea materialelor este deosebită. În plus, la o comandă minimă de 800 de uniforme - în condițiile în care la CNMV sunt peste 1.200 de elevi, se acordă o reducere de 5%. Dincolo de asta, pentru cazurile sociale, firma va acorda încă 5% reducere, prețul uniformelor putând fi achitat în două rate”, a explicat Rodica Seceleanu.

Potrivit acesteia, în cadrul prezentării uniformelor elevii s-au arătat foarte încântați de acestea, tocmai pentru că noile costumații sunt foarte moderne și de bun gust, îmbinând practic toate preferințele în materie de modă – mai ales în cazul fetelor. În ceea ce privește faptul că uniformele vor... uniformiza, părinții și majoritatea elevilor sunt de părere că acesta nu este un  lucru neapărat rău ci poate deveni o emblemă a mândriei de a fi elev la CNMV, deoarece pentru costumațiile alese Colegiul va primi exclusivitate în Sfântu-Gheorghe și întregul județ.

”Aceste uniforme vor da un sentiment de apartenență, mândria de a fi parte a celei mai bune școli de limba română. Credem că și pe elevi îi vor responsabiliza, deoarece odată cu introducerea lor se va ști clar de unde vin – de la CNMV. În plus, este știut că o ținută elegantă impune și un anumit tip de comportament”, a mai spus Rodica Seceleanu, menționând că firma producătoare de uniforme va semna un contract individual cu fiecare părinte, dorindu-se ca toți elevii să poarte aceste uniforme cel târziu odată cu începerea semestrului II al acestui an școlar.

Fotbal în pantaloni la dungă...

Dorin este elev în clasa a V-a la CNMV și spune că uniforma pe care o va purta este una frumoasă; cu toate acestea, băiatul are o singură grijă: cum va face să nu își distrugă pantalonii eleganți, din stofă, în cazul în care în timpul pauzelor se va mai implica, după cum îi e obiceiul, în câte o partidă ocazională de fotbal. ”E clar că va trebui să am mai multă grijă de acum încolo, că eu sunt obișnuit să-mi rup toți jeanșii în genunchi, din cauza fotbalului”, spune Dorin.

”Pe noi aceste uniforme ne-au cucerit, pentru că sunt foarte deosebite față de ceea ce ne-am închipuit. Fustițele sunt foarte frumoase și vor da un aspect elegant ținutelor noastre, așa că nu văd nicio problemă să purtăm uniforme”, ne-a spus la rândul său Ioana, elevă în clasa a XI-a. Dacă există unele obiecții, acestea țin în principal de gusturile pentru culori - așa se face că Georgiana, elevă în clasa a X-a, spune că ar fi preferat niște culori mai vii, în rest nu o deranjează deloc faptul că va trebui să poarte uniforma de licean.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
ervin, 14 noiembrie 2011
Aţi văzut cât de proastă este calitatea materialelor ?
mihai, 13 noiembrie 2011
Corect ar fi sa se publice si numele firmei care face uniformele ca prea miroase a smecherie.
Anonim, 13 noiembrie 2011
nu este adevarat eleviilor nu le-a placut de la inceput si prima data nea lasat pe noi sa alegem asta este adevarat dar in cele din urama cica a fost o problema cu firma si au ales alta uniforma pe citeste integral
Andras Boros, 26 septembrie 2011
Bravo! De trei ori BRAVO
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.