EDUCATIE 24 iulie 2013

Așa elevi, așa profesori

de Székely Emőke | 776 vizualizări

Nici jumătate din cadrele didactice nu au promovat examenul de definitivat

Inspectoratul Școlar al Județului Covasna a publicat rezultatele examenului de definitivat, iar acestea nu sunt mult mai bune decât cele de la Bacalaureat. La examenul susținut de 124 de cadre didactice, doar 60 au reușit să obțină nota 8, așadar mai mult de jumătate din dascăli au picat acest examen.

Rezultatele sunt puțin peste media națională, în județul Covasna procentul de promovabilitate fiind de 48,39%, pe când acest procent la nivel național este de 47,83%. Cel mai bun procent de promovabilitate a fost în județul Gorj (76,47%), iar cel mai mic a fost în județul Caraș Severin (29,33%).

În județul Covasna procentul a fost mai bun decât cel înregistrat la Bacalaureat, unde 43,56% din elevi au promovat examenul maturității.

Anul acesta baremul de promovare a acestui examen a fost nota 8. În județul Covasna s-au înscris un în total 146 de profesori, 138 au fost validați, 9 nu s-au prezentat, 4 s-au retras și unul a fost elimi­nat din examen. Rezultatele nu sunt finale, rezultatele de după contestații vor fi anunțate pe data de 27 iulie. Profesorii care nu au promovat acest examen, pot fi angajați pe perioadă determinată ca profesori debutanți.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 25 iulie 2013
Asteptam comentariile Doamnei directoare a Inspectoratului Judetean de Invatamant Covasna, Dna Kerestesz Irma !!! Doamna Kerestesz ce-o mai zice acum ?! Ce rusine, mai mare ca cea de la BAC....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.