EDUCATIE 20 iunie 2023

Aproape 300 de elevi covăsneni nu au reușit să promoveze clasa a VIII-a

de David Leonard Bularca | 2132 vizualizări

În luna septembrie a anului trecut, în județul Covasna, începeau clasa a VIII-a un număr total de 1.965 de elevi. La finalul anului școlar, datele Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna arată că 287 dintre acești elevi nu au reușit să promoveze anul școlar.

Cu ocazia susținerii Evaluării Naționale (EN) pentru absolvenții claselor a VIII-a, IȘJ Covasna a făcut publice anumite date cu privire la numărul elevilor care au fost înscriși la aceste examene.

„Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2023) se va desfășura în perioada 19 iunie - 4 iulie 2023. Dintr-un număr de 1.965 de elevi ai clasei a VIII-a, din județul Covasna, 1.678 sunt înscriși pentru susținerea examenului, conform situației centralizate de către IȘJ Covasna. Dintre aceștia, 309 elevi sunt de la secția română și 1.369 de la secția maghiară”, se arată într-un comunicat de presă al IȘJ Covasna.

Cifrele arată clar că 287 de elevi au început clasa a VIII-a, însă nu au reușit să o și promoveze, deci, implicit, să fie înscriși la Evaluarea Națională.

„Acești elevi fie sunt corigenți, fie repetenți”, ne-a explicat, pe scurt, inspectoarea școlară generală adjunctă a IȘJ Covasna, Luminița Bobeș.

La nivel național, peste 15.000 de elevi se află în aceeași situație. Deși au intrat în clasa a VIII-a, nu au  reușit să și încheie anul școlar cu bine.

Conform legii, elevii care promovează clasa a VIII-a sunt înscriși automat să susțină Evaluarea Națională, de către secretariatul școlilor. Totuși, asta nu înseamnă că examenele sunt obligatorii, pentru că elevii pot alege să nu se prezinte pentru susținerea acestora.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.