EDUCATIE 5 septembrie 2013

Anul școlar poate începe cu proteste

de Székely Emőke | 646 vizualizări

Elevii sunt nemulțumiți pentru că încă nu și-au primit banii de navetă

Mai mulți elevi covăsneni ne-au anunțat că au de gând să continue acțiunile de protest de la finele anului școlar trecut, fiind în continuare nemulțumiți pentru că nu și-au primit banii de navetă.

„Nu excludem varianta reînceperii acțiunilor de protest după 15 septembrie pentru că, deși promisiuni au fost, acestea nu s-au concretizat, iar noi nu ne-am primit banii de navetă. Urmează să convocăm o ședință și să ne punem de acord în ceea ce privește următorii pași, probabil că vom protesta din nou” – ne-a declarat unul dintre organizatorii acțiunilor de protest din vară, Szakáli Zalán.

Până în prezent Ministerul Educației a plătit datoriile către elevi doar până în noiembrie 2012.

„Datoriile către elevi se ridică la 1.972.000 de lei, iar datoriile includ o parte din anul 2012 și toate lunile de școală din 2013 din anul școlar încheiat”, a explicat inspectorul șef din cadrul IȘJ Covasna, Keresztély Irma.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean a mai declarat că de deconturi pentru anul școlar 2012/2013 ar trebui să beneficieze 2.500 de elevi covăsneni, însă banii nu au sosit în întregime nici până acum, când mai sunt câteva zile până la începerea unui nou an școlar.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.