EDUCATIE 18 noiembrie 2010

25 de dosare la Bursele Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 511 vizualizări

Tinerii aflați în ultimul an de liceu au depus 25 de dosare în cadrul programului Bursele Sfântu Gheorghe, ajuns în 2010 la cea de-a doua ediție.

Inițiatorul Programului, consilierul local Mădălin Guruianu, a declarat că în cel de-al doilea an de depunere a dosarelor pentru aceste burse nu se aștepta să existe mai multe dosare decât în 2009 (atunci au fost 19), în ideea că tinerii vor știi mai bine să-și evalueze șansele reale. Potrivit lui Guruianu, tinerii care și-au depus dosarele pentru Bursele Sfântu Gheorghe provin de la cele patru licee mari din oraș - Colegiul

Național Mihai Viteazul, Liceul Mikes Kelemen, Liceul Szekely Miko și Liceul de Artă.

Câştigătorii, aflaţi peste o săptămână

Ieri a avut loc prima analiză a dosarelor, urmând ca la finele săptămânii viitoare să fie publicată lista celor cinci câștigători, astfel încât să existe timp pentru perioada de contestații, urmând ca premierea să aibă loc undeva între Miș Nicolae și Crăciun, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local. Mădălin Guruianu și-a exprimat speranța ca cei premiați la Burse în 2009 să fie prezenți la premierea celor din acest an, deoarece aceste Burse reprezintă o continuitate și oportunitatea unui „start” material al tinerilor viitori studenți.

Potrivit proiectului care stă la baza Burselor Sfântu-Gheorghe, metodologia de acordare a acestora prevede realizarea sumei celor trei medii generale obţinute în fiecare an din primii trei ani de liceu. În plus, se vor lua în calcul performanţele exprimate prin obţinerea de premii la concursuri (conform unui punctaj clar de departajare a participanţilor la olimpiade judeţene, naţionale şi internaţionale, respectiv a premiilor obţinute în cadrul respectivelor competiţii). Vor fi punctate, de asemenea, calităţile organizatorice – fiecare implicare în organizarea unui proiect, a unui eveniment în cadrul ONGurilor sau Consiliilor Elevilor. Punctajul final va rezulta prin adunarea punctajelor obţinute la criteriile de acordare a burselor, bursele urmând a fi obţinute de candidaţii care vor înregistra cel mai mare punctaj pe întreaga activitate depusă.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.