EDUCATIE 19 iunie 2011

Ultimul clopoţel şi la Şcoala "Gödri Ferenc"

de Székely Emőke | 488 vizualizări
Elevii de la Şcoala Generală "Gödri Ferenc" au terminat acest an şcolar cu un şir de evenimente care au început încă de marţea trecută. Este vorba despre Zilele Gödri Ferenc, eveniment organizat în fiecare an, de obicei în luna mai, dar care acum a avut loc puţin mai târziu. În cadrul acestor zile au avut loc diferite activităţi meşteşugăreşti, de îndemânare, sportive, a fost chiar şi un concurs de gastronomie, precum şi un marş cu

Elevii de la Şcoala Generală "Gödri Ferenc" au terminat acest an şcolar cu un şir de evenimente care au început încă de marţea trecută. Este vorba despre Zilele Gödri Ferenc, eveniment organizat în fiecare an, de obicei în luna mai, dar care acum a avut loc puţin mai târziu. În cadrul acestor zile au avut loc diferite activităţi meşteşugăreşti, de îndemânare, sportive, a fost chiar şi un concurs de gastronomie, precum şi un marş cu bicicleta „In memoriam Fejér Ákos”. În timp ce elevii din ciclul gimnazial pedalau prin oraş, cei mici au participat la un concurs de desene pe asfalt. După aceea toţi elevii au mers într-o excursie, unde au gătit gulaş şi s-au distrat împreună cu cadrele didactice.

Vineri, în cadrul festivităţii de închidere a anului şcolar, au fost premiaţi nu numai elevii care au obţinut calificative şi note bune în timpul anului şcolar, dar şi câştigătorii diferitelor concursuri ce au avut loc de Zilele Gödri Ferenc.

Directorul instituţiei, Kiss István, ne-a spus că în vacanţa de vară mai mulţi elevi de la această şcoală vor merge în tabere. O parte dintre ei vor petrece o săptămână în tabăra de la Câmpul Benedek, cu sprijinul Primăriei Sfântu Gheorghe. Şcoala Gödri Ferenc este înfrăţită de 20 de ani cu o instituţie similară din Kecskemét, şi în fiecare an elevii celor două şcoli îşi petrec o săptămână din vacanţă împreună. Anul acesta este rândul vecinilor unguri să vină la Sfântu Gheorghe, iar la anul vor merge cei de aici, peste hotar. Lista taberelor este însă una lungă. Pe lângă cele organizate de şcoală, sunt şi unele câştigate prin proiecte derulate de către Fundaţia Salvaţi Copiii. Béres Károly, responsabilul de proiect, ne-a spus că vor fi trei astfel de tabere în perioada următoare. La acestea participă copii romi din tot judeţul şi vor merge pe Valea Prahovei, în tabere unde vor veni câte zece copii din fiecare judeţ al ţării.

Directorul Şcolii Generale Gödri Ferenc, Kiss István, ne-a spus că numărul elevilor care au absolvit clasa a VIII-a nu a fost niciodată atât de mic ca anul acesta, când au terminat ciclul gimnazial puţin peste 20 de elevi. Scăderea este de 50% faţă de anul trecut. Motivul principal, spune directorul, este abandonul şcolar, dar şi faptul că mulţi copii pleacă în străinătate cu părinţii.

În septembrie vor începe clasa I la această instituţie 50 de copii la secţia maghiară şi 15 la secţia română.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.