EDUCATIE 6 septembrie 2012

18,84% – promovabilitatea finală a Bac-ului de toamnă

de Székely Emőke | 518 vizualizări

15 medii au fost mărite în urma contestaţiilor.

15 medii au fost mărite în urma contestațiilor depuse după afișarea primelor rezultate ale bacalaureatului de toamnă. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Covasna, rata de promovabilitate din această sesiune a crescut de la 16,91 la 18,84%.

În județul Covasna rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat din vară a fost de nici 35%, rezultat catalogat de conducerea IȘJ Covasna drept unul catastrofal. Inspectorul șef al instituției, Keresztély Irma, este de părere că interesul elevilor față de carte este redus și cei mai mulți dintre absolvenți nici nu știu ce vor. Pentru a exemplifica cele spuse, Keresztély Irma a declarat că deși profesorii au ținut meditații pentru elevi, aceștia nu prea au trecut pe la școală.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la grupurile școlare. Dacă pe viitor se va introduce examenul de bacalaureat diferențiat, procentele de promovabilitate ar putea crește în următorii ani.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 6 septembrie 2012
Deci , practic teoretic , daca acesti copii , incepeau primul an de scoala , la data de 17 . sept . acum altele erau rezultatele. Veti vedea acest lucru dupa ce micutii ce incep pe 17 sept. a.c. vor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.