EDUCATIE 20 octombrie 2010

1,8 milioane de lei pentru școlile din judet

de Monica Vrânceanu | 479 vizualizări

15 unități școlare din județul Covasna vor beneficia de cele 1,8 milioane de lei pe care județul le-a primit pentru investiții în școli printr-o hotărâre de Guvern adoptată în urmă cu o lună și publicată recent în Monitorul Oficial.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Henning Laszlo, a declarat că suma va fi direcționată către investițiile deja începute, pentru că sunt primii bani veniţi anul acesta pentru investiţii la şcoli.

„Avem școli care au clădirile nefinalizate, avem școli unde deja au fost finalizate lucrările de reabilitare și modernizare, dar nu s-au făcut plățile. Banii au venit direct împărțiți pe unități școlare și vom încerca să rezolvăm atât cât putem cu ei”, a explicat Henning Laszlo, nominalizând dintre cazuri școlile din Mereni, Poian, Sânzieni și Grădinița Pinocchio din Sfântu Gheorghe, pentru care s-a început construcția unei noi clădiri.

În Monitorul Oficial a fost publicată în această săptămână Hotărârea de Guvern prin care se acordă în total 80 de milioane de lei (18 milioane de euro) pentru 959 de unităţi şcolare din ţară. Banii au fost destinați cheltuielilor de capital pentru unităţi şi instituţii de învăţământ.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.