EDUCATIE 10 decembrie 2021

12 unități școlare covăsnene continuă orele online săptămâna viitoare

de David Leonard Bularca | 2152 vizualizări

În săptămâna 13 – 17 decembrie, doar 12 unități de învățământ covăsnene vor mai desfășura cursuri în sistem online. Restul, 294, își vor putea aștepta preșcolarii și elevii în sălile de clasă, conform Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Anumite grădinițe și școli din Zăbala și Vârghiș se regăsesc în situația de a desfășura în continuare cursuri în regim online, pentru că aici incidența cazurilor de coronavirus este mai mare de 3/1.000, iar personalul angajat nu este vaccinat în proporție de cel puțin 60%.

Lista completă a școlilor și grădinițelor din județul Covasna și tipul activității didactice care va avea loc de luni, fizică sau online, poate fi văzută pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

Săptămâna trecută, 17 unități școlare au desfășurat ore în regim online, iar 289 și-au putut aștepta preșcolarii și elevii în bănci.

Mai înainte, în săptămâna 29 noiembrie – 3 decembrie, 27 de unități școlare au desfășurat cursuri online, iar 279 cu prezență fizică.

Vă reamintim, grădinițele și școlile se deschid în format fizic doar dacă rata de infectare cu COVID-19 din localitatea în care se află este sub 3/1.000, iar în cazul în care acest criteriu nu este îndeplinit unitățile școlare se pot deschide doar dacă procentul personalului angajat vaccinat este de cel puțin 60%. 

De asemenea, de la începutul acestei luni copiii se pot testa rapid antigen, cu testele primite de la școală. După prima săptămână de testare, la nivelul județului Covasna două teste au ieșit pozitive.

Momentan, este incert dacă săptămâna viitoare se va putea realiza procedura de testare, pentru că livrarea kiturilor necesare a întârziat, conform inspectorului școlar general adjunct, Kiss Imre.

Sura foto: pixabay.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.