EDUCATIE 6 decembrie 2021

Doar 17 unități de învățământ covăsnene mai fac cursuri online

de David Leonard Bularca | 1015 vizualizări

În această săptămână majoritatea grădinițelor și școlilor covăsnene, 289,  își pot aștepta preșcolarii și elevii în bănci, conform Inspectoratului Școlar Județean (ȘJ) Covasna. Astfel, doar 17 unități școlare vor desfășura cursuri în regim online. 

Cele 17 grădinițe/școli care vor desfășura cursurile online sunt din Zăbala, Malnaș Băi și Vârghiș.

Lista completă a școlilor și grădinițelor din județul Covasna și tipul activității didactice care va avea loc de luni, fizică sau online, poate fi văzută pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna.

În săptămâna trecută, 29 noiembrie – 3 decembrie, 27 de unități școlare au desfășurat cursuri online, iar 279 cu prezență fizică, conform aceleiași surse. 

Vă reamintim, grădinițele și școlile se deschid în format fizic doar dacă rata de infectare cu COVID-19 din localitatea în care se află este sub 3/1.000, iar în cazul în care acest criteriu nu este îndeplinit unitățile școlare se pot deschide doar dacă procentul personalului angajat vaccinat este de cel puțin 60%. 

De asemenea, de la începutul acestei luni, preșcolarii și elevii sunt testați pentru detectarea coronavirusului de două ori pe săptămână, lunea și joia. La nivelul județului Covasna, majoritatea copiilor vor fi testați acasă, conform deciziilor luate de conducerile unităților de învățământ covăsnene, excepție făcând școlile gimnaziale „Gödri Ferenc” și „Ady Endre”, acolo unde testarea se va face în mediul școlar. 

Sursa foto: pixabay.com

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.