EDUCATIE 14 iulie 2013

12 absolvenţi în plus după rezolvarea contestaţiilor la Bac

de Székely Emőke | 677 vizualizări

Promovabilitatea în judeţul Covasna ajunge astfel la 43,5%

Peste 400 de elevi din județul Covasna au sperat să obțină note mai mari la examenul de Bacalaureat, astfel că au depus contestație. Prea puțini au fost însă cei care s-au putut bucura într-un final de succes, numărul cazurilor în care s-au acordat note de trecere a fost de 12.

Astfel, după rezolvarea contestațiilor procentul de promovabilitate la sesiunea de vară a Bacalaureatului a crescut cu aproape 1%, de la 42,7% la 43,5%.

În opinia inspectorului șef din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Covasna, Keresztély Irma, rata de promovabilitate nu reflectă realitatea, absolvenții din acest an nefiind mai bine pregătiți decât colegii lor care au dat examen anul trecut. „Un număr semnificativ de elevi nici nu s-au înscris la examen, considerând că nu sunt suficient de pregătiți. Lor li se adaugă peste 300 de elevi care au rămas corigenți sau repetenți, și nu este de neglijat nici faptul că elevii au primit subiecte diferențiate în funcție de profil” – a declarat șefa IȘJ.

Aceasta a menționat și faptul că școlile tehnologice au tras în jos județul, în Covasna fiind doar 5 licee teoretice, mai puține decât în alte județe.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate din 15 până în 19 iulie.

În 19-20 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în 19-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, în 20-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi în 22-23 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată în 27 august de Limba şi literatura maternă, 28 august – proba obligatorie a profilului şi 30 august – proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Distribuie articolul:  
|

EDUCATIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.