OPINII 13 noiembrie 2020

EDITORIAL. Prostie pură, ticăloşie infinită, mişto infantil

de Dumitru Manolăchescu | 1392 vizualizări

PSD Dâmboviţa reclamă la Biroul electoral de circumscripţie sloganul de campanie al USR-PLUS: „România fără hoţie”. Ce să aibă pesediştii cu acest slogan electoral? Jigneşte, discriminează, ameninţă pe cineva? Atenţie mare la motivarea „maimuţoilor” dâmboviţeni: „Dezavantajează toţi competitorii electorali”. Bă, eşti prost?! Că de mişto nu poate fi vorba aici. Să recunoşti tu, politicianu’ lu’ peşte, că nu te mai lasă să furi un slogan de campanie mi se pare dincolo de mişto, dincolo de prostie. E pesedism în forma lui cea mai pură, moştenit de la „tătucii” care i-au făcut oameni pe liderii acestui partid de când se ştie el pe lume, adică de pe vremea FSN-ului iliescian.

La Curtea Constituţională, în schimb, e vorba şi de miştocăreală, şi de ticăloşie, pentru că nu pot să cred că Dorneanu et comp. sunt chiar făcuţi grămadă. Motivând respingerea cererii PNL de a se constata că e încălcată Constituţia când într-o lege care prevede majorări de venituri nu se indică şi sursa de finanţare, onorata Curte râde de noi simplu, pe înţelesul omului: „Legea prevede o sursă de finanţare: contul”! Adică băi, ciumeţilor care sunteţi voi ciumeţi liberali, na că vă dăm noi sursă: contul. Căci fiecare român are un cont din care extrage când vrea muşchii lui ce sumă are nevoie. Bătaie de joc, ticăloşie, dispreţ profund pentru tot ce înseamnă român, Românie, bun simţ etc. Aici au ajuns nişte politicieni analfabeţi transformaţi de pixul lui Dragnea în decidenţi constituţionali.

Biserica Ortodoxă Română nu putea lipsi din acest „trei într-unul” care încearcă să separe miştoul de ticăloşie şi prostie. Iar aici am două pilde în care îşi găsesc loc şi afacerile bisericeşti. Iată: Arhiepiscopia Sucevei şi-a croit propria firmă de asigurări, la care îi obligă să contribuie pe toţi popii din judeţ şi, desigur, din întreaga Moldovă. Aşa  cum prin judeţe cu mult soare Biserica produce, vinde şi aghezmuieşte vin, de ce să nu-şi facă şi firmă de asigurări? Apropo de vin şi sfinţenie: alt Înalt, Teodosie de la Constanţa, care ştie el foarte bine cum e cu viile şi vinul pe fonduri europene, luptă din greu cu Covidul 19. Nu cu masca de protecţie, distanţare fizică şi spălat pe mâini, ci cu lumânări şi prapuri de la toţi Sfinţii. Merge Teodosie prin sate cu alai de preoţi şi face slujbe de îndepărtare a Covidului: fum de la lumânări, agheazmă, rugăciuni, blesteme, tot tacâmul sortit să alunge virusul care tremură de frica crucii şi lumânărilor. Ceva asemănător cu amăreştenii care se dezbracă pe uliţe chemând ploaia: paparudă-rudă, vino de mă udă...

Dacă nu citeam o ştire despre neobrăzarea sindicatelor din Învăţământ, mai că i-aş fi uitat pe profesori şi învăţători. Care, prin voci autorizate să-i apere şi să-i bunăstărească, vor nişte sporuri la leafă pentru că lucrează pe calculator de nu mai pot să vadă lumina zilei cu ochii, o percep doar prin atingeri. Ca să ne lămurim: cadrele didactice au tot soiul de sporuri, dar numai vreo 60% dintre ei ştiu să lucreze pe calculator de aşa manieră încât să poată susţine nişte ore on-line eficiente şi interesante. Nesătui, aroganţi, nepregătiţi, ticăloşi – alegeţi dvs. epitetele care se potrivesc celor care vor să se folosească de Covid 19 pentru a mai câştiga nişte bani nemeritaţi.

Acum, dacă e să fim sinceri de tot, cred că nu ajunge să dai afară din ţară hoţia, e nevoie de un partid-masă critică în stare să construiască o Românie fără prostie şi ticăloşie. Ceea ce pare aproape imposibil câtă vreme soarta a 18-20 de milioane de români e hotărâtă de nişte politicieni majoritar analfabeţi, majoritar hoţi şi majoritar ticăloşi. Nu e nevoie de unanimitate ca să faci rău, sunt necesare doar nişte majorităţi uşor de realizat într-un Parlament dominat de incultură, hoţie şi arivism. Avem, nu-i aşa, exemplul viu încă la îndemână: actualul Parlament al României.

Dar noi i-am ales, noi i-am făcut mari şi tari. Poate n-ar fi rău să ne gândim, măcar din când în când, la alegerile pe care le-am făcut. Şi mai ales la urmările lor, care ne bântuie cel puţin 4 ani.

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.