OPINII 20 martie 2018

EDITORIAL. Nunta politică a caprei româneşti

de Dumitru Manolăchescu | 672 vizualizări

Până când nu ne dă dl. Dragnea cu legea defăimării în cap, să facem un efort şi să zicem două vorbe de râsu’-plânsu’ despre cum e nunta politică a caprei râioase la români.

 Nunta aia de ţinut minte, la care se dau darurile, funcţiile şi indemnizaţiile speciale se ţine la o cârciumă cât mai retrasă, agreată de Partidul conducător. Sau partidele conducătoare, în cazul nostru sunt trei. PSD-ALDE plus, la lipeală, UDMR ţin împreună o coaliţie în care mireasa e d-na premier Dăncilă, iar mirele e dl. preşedinte Dragnea. Nu vă spun ce rol joacă dl. Kelemen Hunor, ghiciţi şi singuri. Despre el voi tăcea, n-ai voie să zici nimic ambiguu, nici să generalizezi, nici să oftezi măcar despre un înalt reprezentant al minorităţii etnice maghiare, chiar dacă el influenţează decisiv politica majorităţii politice. Rişti oprobiul public local şi amendă consistentă de la Consiliul care se ocupă de discriminări.

Aşadar, avem de-a face cu o d-nă extrem de loială şi civilizată, profund ortodoxă şi, desigur, competentă. Ce ne-am mai putea dori?! Îi stă alături la marea nuntă a Guvernării prin Ordonanţe de Urgenţă un domn absolut seducător, puţintel trecut şi albit de războaie, dar plin de patos revoluţionar şi darnic cu funcţii pentru toată lumea fidelă. Necredincioşii ăia nenorociţi de scriu prin presa soroşistă nu dau doi bani pe calităţile astea care l-ar face fericit pe Trump dacă le-ar avea, dar cine-i bagă pe ăştia în seamă?!

Să vedem darurile la nunta politică a caprei româneşti: PSD vine cu Justiţia la picioarele mirelui, nu există dar mai mare pentru Liviu Dragnea, nici dacă-i dăruieşti o celulă personalizată la Jilava nu-l faci mai fericit! Tăriceanu oferă generos d-nei Dăncilă o privire cu subînţeles: „Madam, cu mine vei avea de lucrat când intră „şefu’“ la mititica, ori se duce la Cotroceni. În ambele situaţii, Liviu e pierdut, eu sunt baza, am experienţă cât 5 ca el...“. Ministrul Daia îi aduce oaia, nici nu se putea altfel, ăla de la Transporturi îi asfaltează drumul până la Alexandria... Mă rog, fiecare contribuie cu ce poate, de-aia e o nuntă socialistă, nu liberal-soroşistă. Dan Voiculescu e în lacrimi, de când a ieşit din puşcărie plânge tot timpul, acum i se pare că-l urmăreşte Sebi Ghiţă pe ecranele de la România TV. Dar tot şi-a găsit timp să-i ducă mirelui un cadou extrem de util: o înregistrare mai veche, de vreo 20 de ani, cu Laura Codruţa când nu era Kovesi, aranjând cu arbitrii, în crama lui Ghiţă, un meci de baschet în liga liceelor din judeţul Sibiu.

M-am gândit mult: ce i-ar putea oferi cadou de nuntă „poporul pesedist“ şefului său suprem? În final, am găsit: o absenţă generalizată la votul pentru „prezidenţialele“ din 2019. Nu sună bine? Păi, ia gândiţi-vă: cum se va mai descurca marele PSD dacă Liviu Dragnea ajunge preşedintele României?! Rămâne Partidul fără Conducătorul Unic. Se duc dracului unitatea, solidaritatea, social-democraţia românească. Dar ce zic eu, se duce dracului România toată, iar asta-i mult mai grav decât să ai un Iohannis mutant la Cotroceni. Ca atare, nu merită şi nu putem permite. Mai bine staţi acasă şi apăraţi-l pe Liviu de forţele oculte din partid, de „sirenele“ din Guvern, de propriul lui orgoliu politic. Că de procurorii DNA şi Comisia Europeană se ocupă CCR, magistrul Tudorel şi vărul Iordache.

Vi se pare că bat câmpii? OK, mai vorbim la anu’ pe vremea asta, când încep să se facă jocurile pentru Prezidenţiale! Dar să nu v-aud atunci că n-aţi ştiut, că n-aţi citit, că n-aţi auzit, că n-aţi bănuit câtă nemernicie pe gram de creier dintr-un cap pătrat intră pe poarta politicii româneşti!

Distribuie articolul:  
|

OPINII

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.