ECONOMIC 27 noiembrie 2023

Talentele celor mai buni antreprenori tineri din județ, recunoscute și premiate la Gala JBC

de Daniela Luca | 3873 vizualizări

Asociația Junior Business Club (JBC) a premiat și în acest an cei mai de succes oameni de afaceri tineri din județul Covasna. Organizatorii au primit peste 50 de nominalizări, aproape dublu față de anul trecut. În cadrul Galei, care a avut loc sâmbătă, 25 noiembrie, la restaurantul Di Stefano Bar & Bistro din Sfântu Gheorghe, a fost acordat câte un trofeu pentru fiecare dintre cele trei categorii: „Antreprenorul tânăr al anului”, „Femeia antreprenor a anului” și „Inovatorul anului”.

Înscrierile pentru categoriile amintite s-au făcut până pe 15 noiembrie, iar organizatorii au primit în total 53 de nominalizări, din 14 localități din județ: 23 pentru titlul „Tânărul antreprenor al anului”, 17 pentru  „Femeia antreprenor a anului” și șapte pentru „Inovatorul anului”. Au fost și șase nominalizări pentru „Liderul anului”, însă organizatorii spun că nu s-au respectat condițiile stabilite de ei, iar propunerile primite nu au fost confirmate.

Kelemen László – tânărul antreprenor al anului

Pentru categoriile „Antreprenorul tânăr al anului” și „Femeia antreprenor a anului”, juriul a decis câștigătorii în funcție de profit, de cifra de afaceri și de numărul angajaților.

Astfel, primul loc la categoria „Antreprenorul tânăr al anului” i-a revenit lui Kelemen László. Bărbatul de 33 de ani este inginer silvic și locuiește în Belin. El deține o afacere care se ocupă de gestionarea și îngrijirea durabilă a pădurilor, dar oferă și consultanță celor interesați.

„Am înființat firma în 2016, dar am început activitatea în 2017. Fratele meu m-a înscris la această gală. Eu nici nu am știut până când nu m-au sunat că trebuie să mă prezint la festivitatea de premiere. Nu mă așteptam deloc să câștig. Acest premiu este o motivație foarte mare, pentru că am început firma de la zero și acest lucru îmi dă un impuls ca să merg mai departe și să lucrez și mai mult în continuare. Am o echipă de șase oameni care mă ajută foarte mult. Am terminat studiile în 2012, iar în ultimul an deja am început să lucrez și să acumulez experiență. Acest lucru m-a ajutat foarte mult atunci când mi-am înființat firma. Din banii strânși din salariu am putut să-mi iau o parte din echipament, care nici acum nu este complet, dar lucrăm la asta. Cred că cel care vrea să reușească în afaceri ar trebui să fie om, să nu se gândească doar la șmecherii și să trateze angajații și colaboratorii cu respect. Astfel o să li se deschidă multe uși”, ne-a împărtășit Kelemen László.

Kisgyörgy Boglárka, premiată la categoria „Femeia antreprenor a anului”

Este al doilea an consecutiv în care Junior Business Club acordă premii la această categorie, subliniind din nou importanța recunoașterii contribuției femeilor în domeniul afacerilor. Trofeul a fost acordat tinerei Kisgyörgy Boglárka. Din 2019, cosmeticiana conduce un salon din Sfântu Gheorghe în care activează o echipă de șase persoane.

Cunoștințele în domeniul cosmeticii medicale, dar și abilități de leadership au adus-o în punctul în care este cu adevărat mândră de ce a reușit să realizeze. Și în cazul ei nominalizarea a fost o surpriză. 

„Sfatul meu pentru femeile care vor să reușească în afaceri este să lucreze pentru visurile lor. Trebuie să fii perseverent și trebuie să existe întotdeauna un scop”, ne-a spus Kisgyörgy Boglárka.

În ceea ce privește categoria „Inovatorul anului”, câștigătorul a fost decis în funcție de descrierea activității pe care o întreprind cei care s-au înscris sau care au fost înscriși.

Astfel, premiul „Inovatorul anului” i-a revenit tinerei György Evelin-Kinga. Ea n-a reușit să ajungă la evenimentul de sâmbătă și își va ridica premiul mai târziu.

„György Evelin-Kinga a fost distinsă cu premiul Inovatorul Anului. Tânăra a revenit în Sfântu Gheorghe după finalizarea studiilor și s-a implicat activ în mai multe programe culturale, oferind exemple prin creativitatea și dinamismul său. A avut un rol semnificativ în organizarea evenimentului Sepsi Book și, de asemenea, în calitate de coordonator al proiectului Sepsinet.ro, își propune să ofere cât mai multe oportunități tinerilor pentru a contribui la dezvoltarea comunității locale”, ne-au spus organizatorii.

JBC – obiective ambițioase și pentru 2024

Preşedintele Asociației Junior Business Club, Karácsony Zsolt, a precizat că și anul viitor evenimente precum Wine & Networking și workshop-ul de la Tabăra Economică vor rămâne părți importante ale vieții clubului. Asociația are în plan să dezvolte și alte evenimente pentru comunitatea antreprenorială. Nu în ultimul rând, Karácsony Zsolt spune că ar dori să creeze platforme online unde să poată informa rapid și eficient membrii, dar și să le ofere oportunități de schimb de experiență.

„În următorul an, ne-am propus mai multe obiective ambițioase, care vizează atât succesul clubului, cât și dezvoltarea reușită a membrilor și consolidarea comunității antreprenoriale. Pentru anul viitor, obiectivul nostru principal este să cunoaștem mai bine tinerii antreprenori activi în comunitatea noastră. În acest sens, planificăm să realizăm o cercetare detaliată. (...) Noi credem că o colaborare strânsă și relațiile de afaceri între tinerii antreprenori contribuie la dezvoltarea noastră colectivă. În acest sens, intenționăm să încurajăm activ crearea de proiecte de afaceri și cooperare. Susținem ideea ca antreprenorii cu experiență, care doresc să implice noua generație în conducerea afacerilor lor, să găsească managerii și liderii tineri care să continue împreună munca începută”, ne-a spus Karácsony Zsolt.

Anul trecut, Gala JBC a avut loc la începutul lunii decembrie. În 2022, primul loc la categoria „Antreprenorul tânăr al anului” i-a revenit lui Mihály Andor. Tânărul are o firmă care execută lucrări la înălțime. Premiul „Femeia antreprenor a anului”, la care au fost înscrise anul trecut nouă candidate, a fost acordat tinerelor Magyarosi Orsolya și Szabó Kinga. Cele două dețin un centru de recuperare în Sfântu Gheorghe.

Tot anul trecut, premiul „Liderul anului” i-a fost acordat lui Olasz-Nagy András. Întreprinzătorul conducea atunci o echipă de zece persoane și preda meseria de mecanic auto, atât tinerilor locali, cât și celor străini.

Trofeul „Inovatorul anului” le-a revenit organizatorilor primului eveniment TEDx Sfântu Gheorghe – Gödri-Martis Huba și Vizi Attila. Categoriile de anul trecut au fost o noutate, pentru că până atunci, timp de peste zece ani, Asociația Junior Business Club îi premia pe trei cei mai buni întreprinzători ai anului din județul Covasna.

Sursă foto: Your Creative SIDE

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.