ECONOMIC 5 decembrie 2022

Cine sunt cei mai de succes antreprenori tineri din județ, premiați la Gala JBC

de Daniela Luca | 6285 vizualizări

„Ei sunt un bun exemplu pentru societate și demonstrează că există oportunități în regiunea noastră”

Cei mai buni tineri antreprenori din județ au fost premiați și anul acesta de Asociația Junior Business Club (JBC). În cadrul Galei, care a avut loc sâmbătă, pe 3 decembrie, a fost acordat câte un trofeu pentru fiecare dintre cele patru nominalizări – „Antreprenorul tânăr al anului”, „Femeia antreprenor a anului”, „Liderul anului” și „Inovatorul anului”.

Potrivit preşedintelui Asociației Junior Business Club, Karácsony Zsolt, în competiţie au fost înscrişi 26 de candidaţi. 

„A fost un an plin de evenimente pentru Junior Business Club. În acest an, operatorii economici s-au confruntat cu multe provocări. În calitate de club, ne concentrăm asupra tinerilor și a tinerilor antreprenori cu spirit antreprenorial, iar prin intermediul evenimentelor și al rețelelor noastre putem sprijini și ajuta tinerii antreprenori pe drumul lor. Asociația este foarte mândră de tinerii antreprenori exemplari care au obținut rezultate bune chiar și în condiții economice nefavorabile. De asemenea, ei sunt un bun exemplu pentru societate și demonstrează că există oportunități în regiunea noastră. Credem în tinerii locali, așa că este important să îi prezentăm, deoarece ei vor fi următoarea generație care va conduce economia județului”, ne-a spus Karácsony Zsolt. 

Mihály Andor – tânărul antreprenor al anului 

Pentru categoriile „Antreprenorul tânăr al anului” și „Femeia antreprenor a anului”, juriul a decis câștigătorii în funcție de profit, de cifra de afaceri și de numărul angajaților.

Astfel, primul loc la categoria „Antreprenorul tânăr al anului” i-a revenit lui Mihály Andor. Tânărul are o firmă care execută lucrări la înălțime și spune că, deși el a fost cel care s-a înscris în competiție, nu se aștepta să câștige. 

„Premiul ăsta e o mare onoare. Nu m-am așteptat să îl obțin și mă încurajează să continui drumul. Avem nevoie de astfel de feedback pozitiv. Mie îmi dă energie enormă. Suntem o echipă tânără, dinamică. Executăm orice fel de lucrare la înălțime, începând de la toaletarea copacilor mari, periculoși, până la spălarea geamurilor. Tencuim, vopsim, reparăm acoperișuri, curățăm și inspectăm silozuri, montăm bannere publicitare”, ne-a spus Mihály Andor. 

Două tinere care dețin un centru de recuperare, premiate la categoria „Femeia antreprenor a anului”

Premiul „Femeia antreprenor a anului”, la care au fost înscrise nouă candidate, a fost acordat sâmbătă tinerelor Magyarosi Orsolya și Szabó Kinga. Cele două dețin un centru de recuperare în Sfântu Gheorghe. 

„Nu mă așteptam deloc și m-a surprins că am câștigat. Cred că premiul e o recunoaștere că ne îndreptăm într-o direcție bună și că se poate și aici să faci ceea ce vrei și să fii cunoscut pentru asta. Este important însă să rămâi umil și curios în ceea ce faci. Anul acesta a fost un an bun pentru noi, pentru că problemele după perioada în care s-a lucrat online ne-au adus mai mulți clienți. Au apărut probleme din cauza poziției. Și părinții au observat că copiii au o postură vicioasă în fața calculatorului. Au fost copii care nu s-au mișcat pe jos deloc. După orele online au mers la antrenamente cu mașina și apoi acasă”, ne-a spus Magyarosi Orsolya. 

Organizatorii au precizat că, în ceea ce privește categoriile „Liderul anului” și „Inovatorul anului”, câștigătorul a fost decis în funcție de descrierea activității pe care o întreprind cei care s-au înscris. Astfel, premiul „Liderul anului” i-a fost acordat lui Olasz-Nagy András. Întreprinzătorul conduce o echipă de zece persoane și predă meseria de mecanic auto, atât tinerilor locali, cât și celor străini.

Trofeul „Inovatorul anului” le-a revenit organizatorilor primului eveniment TEDx Sfantu Gheorghe – Gödri-Martis Huba și Vizi Attila. 

Categoriile din acest an au fost o noutate, pentru că până acum Asociația Junior Business Club îi premia pe trei cei mai buni întreprinzători ai anului din județul Covasna. Anul trecut, în competiție au fost înscriși 19 candidați, iar primul loc i-a revenit lui Pál Hunor, proprietarul unei afaceri cu inscripționări personalizate. Pe următoarele două locuri s-au clasat Csiki Hanna, o tânără care deține un atelier de cofetărie, și Luka Levi, proprietarul unui magazin online.

Foto: #yourcreativeSIDE

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.