ECONOMIC 26 iulie 2018

Reîncep lucrările la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

de Geanina Lupșa | 1709 vizualizări

A început organizarea de șantier pentru cea de-a treia etapă a lucrărilor

Firma bucureșteană care a câștigat licitația pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, Etapa a III-a – Execuție cale de rulare Alfa, platforma de îmbarcare-debarcare și extindere a rețelelor de canalizare și drenaj aferente pistei de decolare-aterizare” a început organizarea de șantier la sfârșitul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut public de către președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, pe pagina personală de Facebook.

„Astăzi, constructorul căilor de rulare ale Aeroportului Internațional Brașov a început organizarea de șantier. Am fost prezent să le urez spor la treabă”, scria vineri, într-o postare pe Facebook, președintele Consiliului Județean.

În cea de-a treia etapă a lucrărilor se vor realiza următoarele obiective: cale de rulare Alfa, cu o lungime de 200 de metri şi o lăţime de 23 de metri, plus acostamente, platforma de îmbarcare-debarcare, care va avea dimensiunea de 135 m/145 m şi va permite staţionarea a trei aeronave de categoria C cu anvergura aripilor de 36 metri, canalizare pluvială pentru obiectivele proiectate și pentru pista de decolare-aterizare existente,  montare tubulatură de balizaj pentru obiectivele proiectate, cale de rulare și platformă, iluminat platformă, elemente de protecție a construcțiilor din banda pistei, potrivit site-ului CJ Brașov.

Preţul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 26.581.072,28 lei plus TVA în valoare de 5.050.403,73 lei.

Termenul de execuție a lucrărilor este de 4 luni, mai exact 110 zile calendaristice, potrivit prevederilor contractuale.

De asemenea, perioada de garanţie acordată lucrărilor este de 62 luni – de la data semnării Procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, până la recepţia finală, conform contractului.

Contractul pentru execuţia lucrărilor în cadrul celei de-a treia etape de construire a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav a fost semnat de către președintele Consiliului Județean Brașov, în data de 28 iunie 2018.

La licitaţia pentru lucrările etapei a treia de construire a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav au participat şase firme şi asocieri de firme, câştigătoare fiind declarată o companie din Bucureşti.

Referitor la următoarele etape pentru această investiție,  Consiliul Județean Brașov va lansa licitații pentru realizarea celorlalte componente ale Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav: clădire energetică, remiza PSI, posturi de control acces, gospodărie de apă, parcare auto plus drum de acces terminal DJ 103 C, drumuri tehnologice interioare, împrejmuiri şi porţi, reţele interioare în aeroport, platforma antisuflu.

În cadrul unei conferinței de la „Ziua Porților Deschise”,  la Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe, în data de 27 aprilie, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea a precizat faptul că termenul prevăzut pentru finalizarea Aeroportului Internațional Ghimbav-Brașov este prima jumătate a anului 2021.

Sursă foto: Facebook – Adrian Veștea

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.