ECONOMIC 24 mai 2018

Noile tendințe de gospodărire a pădurilor, dezbătute în județul Covasna

de Geanina Lupșa | 851 vizualizări

Specialiștii din țară și străinătate se reunesc vineri, la tabăra de la „Benedekmező”

Fundația LAM, împreună cu Asociația Vadon organizează o conferință profesională, pe data de 25 mai, de la ora 10:00, la Tabăra de la „Benedekmező” dinspre Vâlcele, aflată la 5 km distanță de municipiul Sfântu Gheorghe. Tema conferinței va fi „Silvicultură și cinegetică în Curbura Carpaților, impact ecologic și economic”.

„Este o conferință de specialitate, care  vizează noile tendințe de gospodărire a pădurilor, în zona Curburii Carpaților. E o conferință organizată mai mult pentru specialiști, dar este foarte important ca aceste județe precum Covasna, Brașov, Harghita, Mureș să aibă câte o conferință cel puțin anual, în care să dezbată diferite problematici care se ivesc, de exemplu, în managementul ursului, dar și politica de protecție a pădurilor și tot ce este important în materie de silvicultură”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, directorul Asociației Vadon, Demeter János.

Participarea la conferință este liberă, dar condiționată de o înregistrare prealabilă. Cei interesați își pot confirma prezența până la data de 24 mai, la următoarele persoane de contact: Orbán Miklós-0731375469 și Babos Attila-0725585561.

Programul conferinței debutează cu sosirea și înregistrarea participanților.

Pe lista conferențiarilor se regăsesc: prof. dr. Csányi Sándor, Prof. dr. ing. Ovidiu Ionescu, Sárkány Árpád, Mihai Toader, dr. Sikó Barabási Sándor, Hajas Péter Pál, Fodor József-Tamás, . Farkas Attila, Szmolka Péter, Kádár Tibor-Sándor. Acești vor aborda subiecte precum „ Viitorul bazat pe păduri în cazul comunităților locale”, „ Legătura dintre proprietatea privată, activitatea silvică și protecția mediului pe teritoriul Proprietății Silvice din Tg. Secuiesc”, dar și „Dezvoltarea durabilă a zonelor montane din Curbura Carpaților

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.