ECONOMIC 3 februarie 2022

„Esențele” unei distilerii din Sfântu Gheorghe, premiate internațional

de Iulia Drăghici - Taraș | 1091 vizualizări

Distileria Sanct Georgius pune din nou Sfântu Gheorghe pe harta locațiilor care produc băuturi de mare clasă, premiate internațional. Asta pentru că a 12-a ediție a concursului Quintessence a reconfirmat calitatea produselor create aici, cu cele 3 titluri de CHAMPION pentru Brandy, Pălinca de Afine și Distilat de Fetească Neagră, 5 medalii de aur, 7 de argint și 7 de bronz obținute anul acesta. 

Reprezentanții firmei spun că rezultatele sunt deosebite, mai ales că acesta este un concurs prestigios, unde o medalie de bronz înseamnă o mândrie pentru orice participant. 

Ne bucură aceste rezultate. Pentru noi înseamnă foarte mult. De 9, 10 ani, în fiecare an mergem la concursuri ca să verificăm dacă reușim să păstrăm calitatea și să creăm produse deosebite în continuare. Înseamnă foarte mult și pentru că este un concurs serios, cu mulți participanți. (...) Majoritatea produselor noastre le testăm la concursuri. Ne confirmă că reușim să ținem calitatea sus și că ne aliniem la topul european la categoria aceasta de produse (...) Este o mare bucurie ca produsul „Brandy”, care urmează să fie lansat în curând, a obținut titlul de CHAMPION, adică cel mai bun produs la această categorie. Deci este un distilat de vin maturat la butoi, un vin ars până la urmă”, ne-a spus unul dintre reprezentanții firmei, Füstös Imre.

Tot acesta ne-a precizat și că băutura „Brandy” va fi scoasă la vânzare cel mai probabil înainte de Paște, pentru că încă este în procesul de producție. Acesta este primul produs creat aici, maturat mai mult de doi ani în butoi. 

Festivitatea de premiere la a 12-a ediție a concursului Quintessence a avut loc vineri, 29 ianuarie, la Debrecen, în Ungaria. 

La competiție au participat un număr record de 2176 distilate, de la 265 de participanți din 163 de localități. Din România au participat 6 distilerii comerciale. 

Distileria din Sfântu Gheorghe și-a început activitatea în 2012, la marginea municipiului, dintr-un hobby al celor doi proprietari, Füstös Imre și Dezső Tibor. 

Până acum, covăsnenii au adunat peste 150 de premii și titluri cu produsele care iau naștere în distileria lor. 

Printre produsele cu rezultate deosebite se numără pălinca de prune, de struguri, de soc, de caise, și de afine. Dintre produsele maturate pe pat de fructe s-au evidențiat cele de prune, mere și struguri.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.