ECONOMIC 15 iunie 2018

Edler, CCI: Robotica va revoluționa industria în viitor

de Geanina Lupșa | 868 vizualizări

„În 2045 inteligența artificială va depăși capacitatea mentalului uman”

La seminarul din cadrul proiectului european „StartUp Now! Dezvoltare prin antreprenoriat pentru Regiunea Centru”, ce a avut loc joi, 14 iunie la Consiliul Județean, președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna a prezentat economia județului Covasna din prezent și a subliniat faptul că pe viitor robotica va revoluționa diverse industrii.

„În prima fază ar trebui să vedem unde stăm în momentul actual, pe ce poziție se află economia județului Covasna. În momentul actual vă pot spune date de la sfârșitul anului 2016, avem 4.560 de întreprinderi care și-au prezentat bilanțul, 4.561 de întreprinderi mici și mijlocii(…). Pe primul plan se află industria ușoară”, a menționat președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Edler András.

Tot acesta a vorbit în cadrul seminarului despre cum va arăta economia județului în anul 2030 și consideră că robotica va revoluționa pe viitor diverse industrii printre care și industria turismului și a  automobilisticii.

„O să vorbesc puțin despre cum o să fie economia județului în anul 2030. Pare ușor la prima vedere deoarece de 2030 ne despart 12 ani, însă nu este chiar așa de mult și totuși nu este așa de simplu. Ne gândim că nu vor fi schimbări prea mari, dar întrebarea este oare chiar așa este?(…) Suntem în punctul în care vom avea o creștere abruptă.

Dacă este adevărat ce spune Elon Musk, cel ce a înființat Space X, în curând turismul planetar va fi accesibil. Aceste schimbări se vor produce în următorii 10-20 de ani, așa se speculează(…)Inteligența artificială va câștiga teren”, a spus președintele CCI la seminarul de joi.

Pe viitor, se vor face simțite din ce în ce mai multe declinări ale tehnologiei electrice auto, iar industria automobilismului va suporta diverse transformări.

„Universitatea Standord afirmă că în perioada 2020-2030 oamenii vor opta pentru mașini electrice și mașini  smart, cu autopilot”, a declarat Edler András, în cadrul seminarului.

Un alt domeniu ce se va dezvolta în următorii ani este cel al asistenților digitali dar și al comenzilor vocale.

După părerea președintelui CCI Covasna este nevoie, chiar și la nivelul județului, de dezvoltare a diferitelor soft-uri și programe pentru ca ființa umană să poată să fie competitivă cu această inteligență artificială, care pare să câștige teren în viitor.

„Dacă în 2020 avem inteligență artificială, în 2045 inteligența artificială va depăși capacitatea mentalului uman. Ca oamenii să fie competitivi în viitor va fie nevoie  să dezvoltăm diferite soft-uri, programe ca să poată să fie competitivi. Acest viitor nu pare să fie foarte îndepărtat”, a mai adăugat președintele CCI Covasna, Edler András.

Robotul umanoid, Sophia, dezvoltat de către compania Hanson Robotics din Hong Kong a fost conceput pentru a învăța și a se adapta la comportamentul uman, pentru a lucra cu oameni. Aceasta a fost activată în anul 2015, iar în 2017 a devenit cetățean al Arabiei Saudite fiind primul robot care a primit vreodată cetățenia unei țări.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.