ECONOMIC 15 iunie 2018

Covăsnenii încă pot aplica pentru finanțări de 40.000 de euro

de Geanina Lupșa | 1366 vizualizări

Proiectul „StartUp Now” va ajuta 400 de persoane din regiune să își dezvolte competențele antreprenoriale

Mai mulți potențiali viitori antreprenori au avut ocazia de a participa la un seminar din cadrul proiectului european „StartUp Now! Dezvoltare prin antreprenoriat pentru Regiunea Centru”, joi, 14 iunie la Consiliul Județean Covasna.  Acest program urmărește dezvoltarea antreprenoriatului printr-o finanțare din fonduri europene în valoare de 40.000 de euro, sumă acordată în urma unui concurs de idei de afaceri unui număr de 40 viitori antreprenori.

La nivelul județului Covasna, până în prezent 200 de persoane au trecut de partea de traning a programului, potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert.

„A fost o decizie bună să participăm la un astfel de proiect, 400 de persoane vor lua parte și vor participa la training, 200 de persoane au participat deja la acest training, deci suntem la jumătatea drumului”, a declarat vicepreședintele CJ Covasna, Grüman Róbert, în deschiderea seminarului.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor atragerea acestor fonduri în regiunea centru, este o oportunitate de dezvoltare a regiunii.

„Am dori să dezvoltăm acest program nu numai cu 40.000 de euro, ci am dori să atragem cât mai multe fonduri pentru această regiune”, a menționat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor.

La acest program poate să  participe orice persoană care are idei de afaceri inovative şi doreşte să demareze o afacere, indiferent dacă este student, șomer, angajat sau chiar și antreprenor care deține o firmă, dar în care nu este acționar majoritar. Înscrierea şi participarea la proiectul prin care se pot obţine fonduri nerambursabile sunt gratuite.

Finanțarea în valoare de 40.000 de euro se va efectua în două tranșe. Prima tranșă de 75% din valoarea proiectului va fi livrată la înființarea firmei, iar cea de-a doua tranşă, 25% din ajutorul nerambursabil se va plăti la finalul implementării proiectului.

Singurele afaceri neeligibile sunt cele din domeniul agricol sau înființate în mediul rural.

Cei interesați se pot înscrie, accesând ingenius-hub.eu și apăsând butonul „Înscrie-te”.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.