ECONOMIC 2 mai 2018

Când se preconizează operaționalizarea Aeroportului din Brașov

de Geanina Lupșa | 1288 vizualizări

Investiția de la Ghimbav se ridică la 24 de milioane de euro până în prezent

În cadrul conferinței de la ,,Ziua Porților Deschise”, în Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe, din data de 27 aprilie, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea a discutat demersurile realizate în ceea ce privește aeroportul din Ghimbav. Până în prezent, s-au investit 24 milioane de euro, iar prima jumătate a anului 2021 este termenul preconizat pentru operaționalizarea Aeroportului Internațional Ghimbav-Brașov.

Consiliul Județean Brașov a parcurs demersuri importante pentru implementarea proiectului de realizare a aeroportului din Ghimbav-Brașov.

Până în prezent, din fonduri proprii și din credite rambursabile, Consiliul Județean Brașov a investit 24 de milioane de euro.

,,Pentru a demonstra că există interes din partea Consiliului Județean, valoarea care a fost implementată până în prezent este de 24 de milioane de euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, în cadrul conferinței.

Suma sus-menționată a fost investită pentru obiective precum: exproprierea terenurilor necesare construirii pistei de decolare-aterizare, realizarea studiului de fezabilitate, sistematizarea pe verticală a terenului aferent construirii întregului obiectiv, revizuirea studiului de obstacolare, conform noilor reglementări ale Comisiei Europene, realizarea Studiului de fundamentare, care a analizat toate variantele posibile pentru finanțarea, construirea și operarea obiectivului de investiții ,,Aeroport Internațional Brașov-Ghimbav”, construirea pistei de decolare-aterizare cu o  lungime de 2.820 m și 45 m lățime, plus acostamente.

Demersurile instituționale realizate până la momentul actual sunt următoarele: s-a transmis către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Master Planul de dezvoltare al aeroportului în vederea avizării și s-a discutat în detaliu despre etapele de parcurs până la finalizarea și certificarea aeroportului cu: Ministerul Transporturilor, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, ROMATSA, cu furnizorii de utilități, precum și cu instituțiile publice cu competențe în asigurarea serviciilor speciale în puncte de  frontieră, vamă și securitate.

A doua jumătate a anului 2020 este termenul preconizat pentru finalizarea lucrărilor de investiții, iar termenul prevăzut pentru finalizarea Aeroportului Internațional Ghimbav-Brașov este prima jumătate a anului 2021.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.