ECONOMIC 22 ianuarie 2024

AJOFM Covasna: începe plata subvențiilor pentru angajatorii de persoane vulnerabile

de Iulia Drăghici - Taraș | 3418 vizualizări

Angajatorii care în 2023 au depus cerere pentru a primi subvenție de la stat în schimbul angajării unor persoane vulnerabile, ca de exemplu, oameni cu handicap sau întreținători unici de familie, primesc banii de la AJOFM.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna a transmis un comunicat de presă în acest sens, în care se notează că la nivelul județului au fost înregistrate 773 de astfel de cereri. 

„Urmare aprobării bugetului anului 2024, a defalcării și transmiterii sumelor angajabile, trimestrializat, pentru convențiile neaprobate și legal solicitate, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, va continua subvenționarea solicitărilor înregistrate pentru cele 773 de cereri ale agenților economici, în scopul sprijinirii angajării persoanelor fără loc de muncă de peste 45 de ani, a tinerilor de până la 29 ani, a persoanelor cu handicap, a absolvenților, a persoanelor care sunt unici întreținători de familie”, arată sursa amintită. 

Potrivit directorului AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, în această perioadă are loc semnarea convențiilor cadru. Aceasta este și o modalitate de a se verifica dacă mai sunt valabile cererile. Angajatorii care îndeplinesc toate condițiile vor primi 2.250 de lei lunar pentru fiecare astfel de angajat. 

De precizat și că cererile au fost depuse în 2023. Plata se face abia acum din cauză că aceste sume nu au fost prioritizate în bugetul Guvernului.

În ceea ce privește numărul cererilor înregistrate la nivelul județului, acesta este unul bun, spune directorul AJOFM Covasna, mai ales dacă ne raportăm la șomaj, respectiv în condițiile în care șomeri sunt între 3.000 și 4.000, dintre care până în 400 sunt persoane care primesc indemnizație de șomaj. 

Angajatorii care aduc pe piața muncii persoane vulnerabile din categoria celor menționate anterior, pot depune în continuare cereri pentru subvenționare la AJOFM. Totuși, nu se știe încă dacă vor primi banii anul acesta. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.