ECOLOGIE 9 mai 2023

Peste 1.000 de vizitatori în primul trimestru al anului 2023 la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din Leț

de Covasna Media | 13817 vizualizări

În acest an, pe lângă programul „Școala altfel”, Ministerul Mediului și Ministerul Educației au lansat programul „Săptămâna verde”, pentru a ajuta elevii și profesorii să participe la programe legate de mediu. Scopul programului este de a implica elevii într-o varietate de activități ce vizează mediul înconjurător, atât în școală, cât și în afara ei, astfel încât aceștia să își dezvolte cunoștințele nu doar în teorie, ci și în practică. 

Ambrus József, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Management al Deșeurilor din județul Covasna (ADI SIMD) consideră că cele două programe școlare sunt utile, deoarece le oferă elevilor posibilitatea de a dobândi cunoștințe practice despre gestionarea deșeurilor, într-un mediu organizat. Aceste oportunități au fost recunoscute și de către profesori, peste 1.100 de elevi vizitând centrul de prelucrare a deșeurilor de la Leț în doar 3 luni, cu scopul de a învăța mai multe despre colectarea și gestionarea corectă a deșeurilor. Pe lângă ADI SIMD Covasna,  companiile de colectare a deșeurilor din județ, Asociația „Zöld Nap” din Târgu Secuiesc și Eco Bihor Covasna au acordat tot sprijinul pentru aceste vizite.

Anul acesta, primul grup s-a înscris pentru vizită în luna februarie, a declarat Dávid Sándor, reprezentantul ADI SMID Covasna, iar de atunci a existat un interes constant privind activitățile desfășurate în cadrul stației de sortare. Deși Centrul de la Leț se vizitează de mai mulți ani, în acest an s-a depășit cu mult numărul vizitatorilor din anii precedenți, ajungându-se la un număr total de 1.178 de persoane în doar 3 luni. Se poate astfel observa că la școală copii învață modul corect de colectare a deșeurilor, iar cu această bază teoretică completată cu experiența practică dobândită în cadrul vizitei, generația viitoare va fi mai conștientă de necesitatea de a proteja mediul înconjurător. Majoritatea copiilor sunt receptivi la aceste informații și, mai mult decât atât, prin intermediul lor putem comunica mai ușor și putem transmite mai facil informații noi părinților, precum și generației mai în vârstă despre modul corect de selectare a deșeurilor. 

Interesul pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor din Leț continuă să fie mare și în săptămânile următoare, deoarece cele două programe școlare se vor desfășura până la începerea vacanței de vară. Mai multe școli din județ au anunțat deja că vor să viziteze centrul, dar sunt vizitatori și din alte județe, cum ar fi Brașov sau Harghita. Pentru ca vizitele să se desfășoare cât mai bine și să fie cât mai eficiente, reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Management al Deșeurilor din județul Covasna (ADI SMID) și reprezentanții Eco Bihor îi roagă pe doritori să-și comunice intenția de a vizita centrul în timp util, prin intermediul paginilor de Facebook: ADI SIMD, ECO Bihor, Tega SA, Gosp Com srl și Asociația „Zöld Nap” din Târgu Secuiesc.

https://www.facebook.com/adisimdcv

https://www.facebook.com/ecobihor.covasna

https://www.facebook.com/tegacv

https://www.facebook.com/ gospcomkezdi

https://www.facebook.com/ zoldnapegyesulet

(Sursa: comunicat ADI SMID Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.