ECOLOGIE 6 iunie 2018

Încă o lecție de educație forestieră pentru elevii din Zagon

de Geanina Lupșa | 1554 vizualizări

15.000 de puieți au fost plantați în Zagon, în această primăvară, prin proiectul „Plantăm pentru viitor”

Programul de împădurire pe suprafețele Primăriei Zagon, din cadrul proiectului „Plantăm pentru Viitor” din această primăvară, a ajuns la final. Cu acest prilej, reprezentații Fundației Mihai Eminescu Trust se vor întâlni, miercuri, 6 iunie, de la ora 09:00, la Castelul Mikes din Zagon, cu elevii școlii locale, pentru discuții legate de proiectul „Plantăm pentru Viitor”, dar și despre rolul pădurilor în viața oamenilor.

În primăvara acestui an, comuna Zagon a fost împădurită cu 15.000 de puieți forestieri, pe o suprafață de 3 hectare, acțiuni la care au participat atât angajații Ocolului Silvic Zagon, cât și elevii școlii locale.

„Este vorba despre un proiect pe care l-am derulat în parteneriat cu Ocolul Silvic Privat Zagon și cu Școala Generală Mikes, iar eu am participat din partea Fundației Mihai Eminescu Trust, o fundație care în fiecare an are un program de educație forestieră, combinat cu plantarea puieților pe suprafețe care au fost abandonate, în sensul că nu se mai utilizează ca suprafețe agricole. Prin acest program, am plantat 15.000 de puieți pe terenul Primăriei Zagon; a participat și școala locală, care a venit trei zile la rând; copiii au avut șansa să experimenteze un pic ce înseamnă a planta un puiet, iar majoritatea puieților au fost plantați de muncitori calificați, deci nu am exploatat copiii, aceștia doar au experimentat cum se plantează”, a declarat pentru Observatorul de Covasna, membrul Fundației Mihai Eminescu Trust, Kádár Tibor.

Cu ocazia finalizării acțiunilor de împădurire, elevilor de la Școala Gimnazială Mikes Kemelen Zagon li se vor prezenta date despre proiect, despre fundația Mihai Eminescu Trust implicată în acest proiect, dar li se vor oferi și informații despre rolul pădurii în viața oamenilor.

„Este o acțiune dedicată mai mult copiilor, ca să înțeleagă ce înseamnă plantația, câteva îndrumări pentru ei în direcția aceasta”, ne-a comunicat șeful Ocolului Silvic Zagon, Porzsolt Levente.

„Miercuri are loc partea finală a proiectului, o să venim cu o prezentare la comunitatea locală, o să prezentăm puțin fundația, prezentăm proiectul și o să discutăm pe scurt despre rolul pădurii în viața oamenilor”, a mai precizat Kádár Tibor.

Fundația Mihai Eminescu Trust este în prezent implicată în proiecte care urmăresc să îmbunătățească viața comunităților transilvănene, în acord cu valorile moștenite de generații.

În cadrul programului „Plant for the Planet”, Fundația Mihai Eminescu Trust derulează proiectul denumit „Plantăm pentru viitor”. Proiectul are ca scop, pe de o parte restaurarea ecologică a terenurilor degradate, calamitate și stabilizarea solului, iar pe de altă parte creșterea nivelului de conștientizare și responsabilizare a comunităților locale privind protecția mediului.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.