ECOLOGIE 19 august 2010

Energie regenerabilă şi protecţia mediului în „Săptămâna Verde”

de Ana Sidon | 1434 vizualizări
Evenimentul are loc la Târgu-Secuiesc, la sfârșitul lunii august Energia regenerabilă, protecția mediului și cultura cartofului se vor afla la loc de cinste în cadrul evenimentului numit „Săptămâna Verde” și organizat între 27 și 29 august la Târgu-Secuiesc, de către Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județ (ASIMCOV). „Săptămâna Verde” reprezintă o continuare a Zilelor Întreprinzătorilor din Târgu-Secuiesc, cu noutatea că în acest an programul este tematizat.

Evenimentul are loc la Târgu-Secuiesc, la sfârșitul lunii august

Energia regenerabilă, protecția mediului și cultura cartofului se vor afla la loc de cinste în cadrul evenimentului numit „Săptămâna Verde” și organizat între 27 și 29 august la Târgu-Secuiesc, de către Asociația Întreprinzătorilor Mici și Mijlocii din județ (ASIMCOV).

„Săptămâna Verde” reprezintă o continuare a Zilelor Întreprinzătorilor din Târgu-Secuiesc, cu noutatea că în acest an programul este tematizat. Astfel, vor avea loc un târg și o expoziție de diferite produse și servicii, la care se adaugă mai multe conferințe și seminarii pe teme ca energiile regenerabile, turism, agricultură, dezvoltare rurală, gestionarea pădurilor și altele.

Potrivit directorului ASIMCOV, Vajda Lajos, evenimentele încep încă de joia viitoare, printr-o vizită pe teren la culturile de salix, în județul nostru fiind cultivate cu această plantă peste 30 de hectare.

„De exemplu Tega folosește crengile din parcuri ca măcinătură pentru încălzirea clădirii, serele de la Ghidfalău sunt pe bază de biomasă. Biomasa poate fi din păduri, plantații, dar trebuie să apară și utilizatorii. Protejarea naturii ar trebui să fie promordială pentru toată lumea”, a declarat Vajda Lajos.

Până în prezent 35 de exponați din diferite domenii și-au anunțat participarea la „Săptămâna Verde” și aproximativ 40 de echipe vor participa la Festivalul Cartofului, din data de 28 august, ocazie cu care concurenții vor găti diverse mâncăruri care au la bază cartoful.

Săptămâna Verde este organizată la Sala Sporturilor din Târgu-Secuiesc.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.