ECOLOGIE 4 mai 2022

Concurs lansat de primarul din Barcani pentru elevi: „Împreună pentru un Barcani curat”

de David Leonard Bularca | 755 vizualizări

Primarul din comuna Barcani, Nicolae Pastor, a lansat un concurs pentru elevii din localitatea pe care o conduce. Aceștia, organizați în echipe, trebuie să strângă cât mai multe deșeuri menajere, dar și reciclabile. Echipa care reușește să adune cea mai mare cantitate de gunoaie va câștiga suma de 5.000 de lei, pentru organizarea unei excursii de două zile, și va avea la dispoziție două microbuze pentru transport. 

„În atenția elevilor! Concurs! Tema: «Împreună pentru un Barcani curat!». Premiul pentru echipa câștigătoare: 5.000 lei (pentru organizarea unei excursii de două zile) + două microbuze puse la dispoziție. Echipele pot fi alcătuite din elevii unei clase, sau din două clase în cazul în care numărul elevilor dintr-o clasă este prea mic. Scopul: strângerea a cât mai multor deșeuri menajere, dar și reciclabile de pe toată suprafața comunei Barcani”, a scris pe grupul de Facebook „Împreună pentru Barcani” primarul Nicolae Pastor. 

Perioada de desfășurare a concursului este 5-13 mai, iar în sprijinul copiilor poate veni oricine își dorește. 

„Unde se găsesc gunoaie: toate străzile din comuna Barcani, pădurea de lângă drumul ce merge în Zagon, Pârâul Jacului, Friguraș, zonele aferente tuturor pârâurilor. Cine poate oferi ajutor echipelor: părinți, prieteni, elevi de liceu și orice persoană căreia îi place curățenia”, a mai detaliat Nicolae Pastor. 

Edilul speră ca vizitele pe care cei mici le-au făcut în satul Leț (comuna Boroșneu Mare), acolo unde se depozitează și se selectează deșeuri, să îi facă pe aceștia să fie un exemplu pentru comunitate, cel puțin în ceea ce privește reciclarea. 

„Începând de anul trecut, mi-am dorit ca toți copiii să ajungă la ADI SIMD (depozitul de depozitare și selectare al deșeurilor din satul Leț), pentru a înțelege ce se întâmplă cu deșeurile menajere, cum se selectează corect reciclabilele, dar și produsele finale rezultate (ex. pământul de flori realizat din compost). Sper ca aceste excursii să fi fost de bun augur pentru toți copiii, iar educația comunității privind un mediu curat să fie oferită de cei mici”, a mai scris, în final, Nicolae Pastor.

Rata de reciclare a deșeurilor din comuna Barcani a fost, în luna martie a acestui an, între 15% și 20%, conform directorului firmei Salubritatea IBSV, Iulian Mitrofan. 

Sursa foto: Nicolae Pastor / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.