ECOLOGIE 27 iulie 2010

Casa Verde mai are nevoie de bani în Covasna

de Monica Vrânceanu | 734 vizualizări
Judeţul Covasna a consumat toate fondurile alocate în prima tranşă a programului Casa Verde, prin care persoanele fizice pot trece pe sisteme de încălzire moderne ecologice şi mult mai economice decât cele clasice. La Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Covasna au fost depuse 209 cereri pentru Casa Verde, suma de 1.126.000 de lei alocată judeţului nostru reuşind să acopere doar 184 dintre acestea, în vreme ce oamenii

Judeţul Covasna a consumat toate fondurile alocate în prima tranşă a programului Casa Verde, prin care persoanele fizice pot trece pe sisteme de încălzire moderne ecologice şi mult mai economice decât cele clasice.

La Agenţia de Protecţie a Mediului (APM) Covasna au fost depuse 209 cereri pentru Casa Verde, suma de 1.126.000 de lei alocată judeţului nostru reuşind să acopere doar 184 dintre acestea, în vreme ce oamenii continuă să se intereseze de acest program.

Potrivit coordonatorului Casa Verde în judeţul Covasna, Luminiţa Cornea, programul s-a dovedit a fi un adevărat succes la noi în judeţ, ceea ce ne plasează printre primii din ţară, alături de judeţe mult mai mari precum Harghita, Mureş, Bihor, Braşov sau Sibiu.

„A prins foarte bine acest program printre covăsneni, cerându-se finanţări pentru case atât din mediul urban cât şi rural. Din păcate, suma alocată judeţului nostru nu a ajuns decât pentru finanţarea a 184 de cereri, iar acum ne aşteptăm la o redistribuire a sumelor de la acele judeţe care nu au înregistrat cereri mari pe Casa Verde şi de la care rămân bani”, a explicat Luminiţa Cornea.

Programul Casa Verde, finanţat prin Fondul pentru Mediu, vizează instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, încurajând astfel utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Programul se adresează exclusiv persoanelor fizice şi constă în acordarea unor sume fixe; astfel, pentru instalarea panourilor solare se acordă până la 6.000 de lei, pentru instalarea pompelor de căldură până la 8.000 de lei, iar pentru instalaţia de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice - până la 6.000 de lei.

Sursa foto: eco-plus.ro

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.