ECOLOGIE 19 decembrie 2012

Au început lucrările în cadrul proiectului de gestionare a deșeurilor

de Székely Emőke | 627 vizualizări

Închiderea gropii de gunoi de la Întorsura Buzăului a fost deja începută.

Au început lucrările în cadrul proiectului de gestionare a deșeurilorAu fost lansate lucrările la unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Consiliului Județean Covasna – „Sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Covasna”. În cadrul conferinței de lansare de ieri, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Henning László, a spus că lucrările de închidere a gropii de gunoi de la Întorsura Buzăului au fost deja începute.

Proiectul este una dintre cele mai importante investiții în infrastructura de mediu la nivel național, fiind finanțat prin Programul Operațional Sectorial Mediu. Scopul este implementarea unui sistem modern de management integrat al deșeurilor, iar proiectul are patru componente. Prima componentă este  construirea unei stații de depozitare și transfer la Târgu Secuiesc. Această stație va avea o capacitate de 8.000 de tone/an. Deșeurile colectate din zona Târgu Secuiesc vor ajunge aici, după care vor fi transportate la centrul de colectare de la Leț. Acest centru ecologic, ce va fi construit între Moacșa și Leț pe un teren de 16 hectare, va include un depozit ecologic, o stație de compostare și o linie de sortare. Acest amplasament constituie cea de a doua componentă a proiectului.

Cea de a treia componentă este cea la care lucrările au fost deja începute, și anume închiderea gropilor de gunoi din județ. „La groapa de la Întorsura Buzăului lucrările au fost deja începute, acest amplasament trebuie închis până în luna aprilie a anului viitor. Groapa de la Chiuruș va fi închisă până în vara anului viitor, cea de la Târgu Secuiesc până în august 2013, iar groapa din Sfântu Gheorghe va exista până în septembrie 2014” – a declarat președintele CJ, Tamás Sándor. Cea de-a patra componentă a proiectului vizează informarea publică, asistența tehnică și supervizarea.

Valoarea proiectului este de 30 de milioane de euro, partea de cofinanțare a administrațiilor publice locale fiind de 2 milioane de euro, bani ce vor fi suportați de Consiliul Județean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.