ECOLOGIE 4 mai 2022

Aproape 15 tone de gunoaie, adunate de pe malurile a trei pârâuri din județ

de David Leonard Bularca | 1229 vizualizări

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național „Curățăm România”, marți, 3 mai, au fost strânse 14,5 tone de deșeuri de pe malurile pârâurilor Zagon, Păpăuți și Ghelința, a anunțat Garda de Mediu Covasna printr-o postare publicată pe Facebook.

„Astăzi (n. red.: marți), comisarii Gărzii de Mediu Covasna au participat la acțiuni de ecologizare organizate pe teritoriul administrativ al comunelor Zagon și Ghelința. În urma acțiunilor derulate pe malul pârâurilor Zagon și Păpăuți s-au colectat 9,5 tone de deșeuri, respectiv pe malul pârâului Ghelința s-au colectat 5 tone de deșeuri”, a fost mesajul transmis de către reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna. 

Acțiuni asemănătoare au avut loc și la Sita Buzăului, vineri, 29 aprilie, atunci când s-au strâns 1.250 de kg de deșeuri, dar și la Valea Mare, sâmbătă, 30 aprilie, unde s-au strâns aproape 4 tone de gunoaie.

Campania Națională „Curățăm România” a fost lansată în 4 aprilie. Aceasta se derulează până în iunie 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. 

Ministerul Mediului a informat și că, în scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile pot primi și sume între 3.000 și 30.000 de lei.

Sursa foto: Garda de Mediu Covasna / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.