COMUNICATE 14 decembrie 2010

Simbolurile iernii - scăldate în lumină la Club Cinema din Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 1019 vizualizări
Un investitor local îndeamnă mediul de afaceri la implicare activă Moș Crăciun în sania sa trasă de reni, oameni de zăpadă mari, steluțe, forme de jucării și toate simbolurile Sărbătorilor de iarnă se regăsesc în spațiul din fața Clubului Cinema din Sfântu Gheorghe, luminând în roșu, argintiu, lila, albastru, verde și auriu nu doar clădirea acestei locații. Imediat cum se lasă seara și se aprinde instalația Orășelului lui Moș Crăciun, în difuzoarele exterioare auzindu-se colinde și cântece

Un investitor local îndeamnă mediul de afaceri la implicare activă

Moș Crăciun în sania sa trasă de reni, oameni de zăpadă mari, steluțe, forme de jucării și toate simbolurile Sărbătorilor de iarnă se regăsesc în spațiul din fața Clubului Cinema din Sfântu Gheorghe, luminând în roșu, argintiu, lila, albastru, verde și auriu nu doar clădirea acestei locații. Imediat cum se lasă seara și se aprinde instalația Orășelului lui Moș Crăciun, în difuzoarele exterioare auzindu-se colinde și cântece de sezon, spațiul este inundat de copii, părinți, tineri, vârstnici - cu toții dornici să vadă neobișnuita instalație care a apărut parcă brusc și de nicăieri în decorul orașului.

Bucuria copilăriei, redată în figurine

Inițiativa amenajării unui Orășel al lui Moș Crăciun i-a aparținut administratorului Club Cinema, Constantin Grîușor. În vârstă de 35 de ani, Costi spune că, născut pe 1 iunie, de Ziua copilului, n-a încetat niciodată să vadă lumea prin ochi de copil - atât cât este posibil, fiind convins să în fiecare om mare trăiește veșnic un copil. De aceea iarna, cu sărbătorile sale, ninsoarea rece și sentimentul cald al dragostei și bunătății, cu siguranța cadourilor și a familiei reunite în jurul bradului îl fascinează pe Costi, care a decis că 2010 e anul în care vrea să pună în aplicare o veche idee - aceea a spațiului dedicat lui Moș Crăciun și Sărbătorilor.

„Am fost în Statele Unite la un moment dat și mi-a plăcut enorm ceea ce fac americanii de Crăciun: case întregi decorate pe exterior cu figurine de Crăciun și drumuri luminate cu beculețe - toate acestea nu pot decât să te bucure, să te facă săți dorești ca toată lumea să fie cuprinsă de bucuria Crăciunului. În Statele Unite, vizitând un orășel, am văzut cum fiecare casă era împodobită practic în acest fel - poate că Primăria de acolo subvenționa acest lucru, dar oricum fiecare casă oferea imegini diferite legate de sărbătorile de iarnă, o imagine de ansamblu edenică. De mai mult timp mi-am dorit să fac așa ceva în Sfântu Gheorghe, pentru că iubesc orașul acesta și cred că merită tot ceea ce-i mai bun”, a explicat Constantin Grîușor.

Şase săptămâni de muncă

Acesta spune că investiția a fost una destul de costisitoare în ceea ce privește achiziționarea materialelor, în vreme ce la confecția propriu-zisă a figurinelor s-a lucrat aproape șase săptămâni cu tot personalul Clubului Cinema.

„Am făcut tot acest decor de Crăciun pentru clienții Clubului Cinema și pentru oamenii din Sfântu Gheorghe, pentru copii și pentru toți cei care iubesc tradițiile și spiritul acesta al Crăciunului ce ne face mai buni, mai iertători, mai înțelegători... e pentru toată lumea acest

decor și pentru oraș în primul rând, tocmai de asta aș încuraja pe toată lumea să vină, să vadă și poate să ducă mai departe ideea. Cred că dacă Primăria nu poate împodobi astfel tot

orașul, e de datoria noastră a celor din sfera privată, economică, să facem asta și să ne implicăm spre dezvoltarea acestui oraș - nu doar cu ocazia Crăciunului sau a altor zile mai

speciale ci și în general. Eu sper că am dat startul în așa ceva, am arătat în mod clar că se poate și sper să fiu urmat și de alții, astfel încât pe viitor să avem cât mai multe astfel de amenajări”, a explicat Constantin Grîușor.

Sute de oameni au venit să vadă povestea luminată

Construcțiile metalice împodobite cu lumini multicolore din fața Clubului Cinema atrag automat oamenii, care însoțiți de cei mici sau pur și simplu singuri vin și admiră întregul décor de iarnă. Oamenii spun că o astfel de idee merită prețuită și cu siguranță urmată de alții. În cele câteva zile de la instalarea figurinelor și luminilor, clădirea Club Cinema a atras câteva sute de oameni care, seară de seară, se plimbă până aici, unde se joacă cu cei mici, admiră aranjamentele și chiar se fotografiază cu Moș Crăciun și oamenii de zăpadă luminați. De departe, cei mici sunt cei mai încântați de aranjamentul luminat, privind cu fascinație la lumini și urcându-se în trăsura lui Moș Crăciun, dornici de joacă și totodată curioși de atâtea culori care-i înconjoară.

„Nici în orașele mari nu am văzut așa ceva, e foarte frumos și ne face să intrăm în atmosfera

Criciunului”, spune Sylvester Marta, o mămică ce abia-și mai poate lua fetița de numai doi anișori din fascinanta săniuță puternic luminată a lui Moș Crăciun.

„Cred că cel care a făcut așa ceva a fost foarte inspirat... Luminile, decorul, muzica de Crăciun care se aude prin difuzoare - toate acestea ne fac să mai uităm de necazuri, să ne bucurăm de ninsoarea aceasta frumoasă, să ne gândim la lucruri plăcute și la cei dragi”, ne-a spus Alexandru. O bunică ieșită la primbare cu nepoțelul, Borbala Bartos, spune că ideea lui Constantin Grîușor este mai mult decât binevenită, animând întreg centrul orașului.

„Este o idee extraordinară, doar în filme am mai văzut așa ceva! Copiii sunt extrem de atrași de acest loc și cred că este bine pentru ei să vadă astfel simbolurile Crăciunului”, spune aceasta.

„Cred că e foarte bine, în special pentru copii, că s-a gândit cineva să facă așa ceva. Eu astfel

de decor nu am mai văzut decât în Budapesta, dar cred că ideea aceasta ar trebui urmată și de alții, să punem toți umărul la inițiativa asta și să începem să ne împodobim și noi orașul”,

spune Zold Attila.

„Eu vă pot spune că m-a surprins plăcut acest aranjament și până nu demult am crezut că municipalitatea a făcut totul... oricum, oricine ar fi făcut acest aranjament, a avut o idee genială, pentru că oamenii au nevoie să mai creadă în magie, în lucruri frumoase”, ne-a spus la rândul său Bodosi Zoltan, un domn care vizitează constant aranjamentele din fața Club Cinema.

Potrivit lui Constantin Grîușor, întreaga instalație este aprinsă zilnic între orele 17 şi 22 și asta numai din cauza costului energiei electrice, a cărei factură oricum va fi foarte ridicată în această lună. Constantin Grîușor spune că ar fi vrut să-și permită păstrarea luminițelor aprinse pe toată durata fiecărei nopți, fără întrerupere, însă acest lucru nu ar fi posibil decât cu un eventual sprijin. În același timp, Costi crede că toți agenții economici din Sfântu Gheorghe ar trebui să realizeze astfel de decorațiuni, pentru ca întregul oraș să capete un aer real de sărbătoare și bucurie.

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
John, 15 decembrie 2010
Foarte frumos am trecut si eu pe acolo minunat... Bravo costi !
DoRA, 15 decembrie 2010
Ce frumos! Inca nu am avut ocazia sa vad in realitate si sunt curioasa.
flory.., 15 decembrie 2010
da...foarte frumos...bravo... nu degeaba sustin ca sf.gheorghe e raiul meu... ...felicitari.....!!!
costi, 14 decembrie 2010
sigur ca imi amintesc de alex(ciordel),e baiatul cu 6 clase, de 19 ani care era mereu certat cu legea.imi amintesc ca de multe ori l-am ajutat sa-si plateasca datoriile, chiar mi-a cerut bani si pt citeste integral
ana, 14 decembrie 2010
MERITA SA VEDETI ESTE CEVA FOARTE FRUMOS IN REALITATE!!!!!!!!!!
John, 14 decembrie 2010
@maria ce sa intamplat ? zi sa vada tot poporu :D
maria, 14 decembrie 2010
mai griusor tu vorbesti ,tu care strici copii oamenilor.iti aduci aminte de alex ferariu?ori ai uitat?
gigi, 14 decembrie 2010
Bravo si multumim.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.