COMUNICATE 20 mai 2011

În atenţia fermierilor

de Covasna Media | 656 vizualizări
Campania “Lucrezi pământul, depui cererea şi accesezi fonduri europene - APIA te aşteaptă”, se apropie de sfârşit Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul Judeţean Covasna, aduce la cunostinţa fermierilor covăsneni faptul că perioada de depunere a cererilor de sprijin pe suprafaţa fără penalităţi s-a încheiat în data de 16 mai. În această perioadă au fost depuse un număr de 13.560 cereri din care 13.040 cereri au fost depuse completând declaraţia de suprafaţă utilizându-se aplicaţia IPA online şi doar 520 de cereri au fost depuse în mod clasic.

Campania “Lucrezi pământul, depui cererea şi accesezi fonduri europene - APIA te aşteaptă”, se apropie de sfârşit

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul Judeţean Covasna, aduce la cunostinţa fermierilor covăsneni faptul că perioada de depunere a cererilor de sprijin pe suprafaţa fără penalităţi s-a încheiat în data de 16 mai. În această perioadă au fost depuse un număr de 13.560 cereri din care 13.040 cereri au fost depuse completând declaraţia de suprafaţă utilizându-se aplicaţia IPA online şi doar 520 de cereri  au fost depuse în mod clasic. Suprafaţa totală pentru care s-a solicitat până în această dată sprijin financiar este de 107,134,98 ha.

Totuşi, cei care nu s-au prezentat până la data de 16 mai, vor putea să depună în continuare cerere de sprijin pe suprafaţă până la 10 iunie, dar cu 1% penalităţi pe zi. Pot beneficia de măsurile de sprijin persoanele fizice şi/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, administratori în cadrul asociaţiilor în participaţiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul. Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare.

Schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Pentru Campania 2011, România beneficiază de o alocaţie financiară de peste 907,4 milioane de euro din FEGA pentru plata unică pe suprafaţa (SAPS).

Cererile depuse de fermieri după data de 11 iunie nu mai sunt valabil admise la calculul plăţii pentru anul în curs.

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.