COMUNICATE 4 august 2011

Crezi că ai o căsnicie fericită? Verifică aici!

de Covasna Media | 1319 vizualizări
Când vine vorba de a avea o căsnicie fericită, cu toţii ne dorim să fim norocoşi să avem parte de aşa ceva sau măcar să aflăm care sunt ingredientele secrete pentru aşa ceva, pe care unii se pare că le au, iar alţii nu. În timp ce pentru unele cupluri este natural să se completeze reciproc şi să aibă parte toată viaţa de o relaţie armonioasă şi iubitoare, alţii par a se rătăci prin labirintul mariajului, căutând disperaţi manualul de

Când vine vorba de a avea o căsnicie fericită, cu toţii ne dorim să fim norocoşi să avem parte de aşa ceva sau măcar să aflăm care sunt ingredientele secrete pentru aşa ceva, pe care unii se pare că le au, iar alţii nu. În timp ce pentru unele cupluri este natural să se completeze reciproc şi să aibă parte toată viaţa de o relaţie armonioasă şi iubitoare, alţii par a se rătăci prin labirintul mariajului, căutând disperaţi manualul de utilizare, asta în caz că nu o iau la sănătoasa.

De multe ori ne descriem căsniciile ca pe o grădină. Se foloseşte această analogie pentru că ştim că dacă nu ne îngrijim grădina, ea se va ofili, deteriora şi va muri, indiferent cât era de frumoasă cu un sezon în urmă. Ea se va umple de bălării şi cu siguranţă nu va evolua în ceea ce ne doream la început.

Cu siguranţă ştim ce căutăm când vine vorba de o grădină bine îngrijită, însă ştim ce căutăm când este vorba de o căsnicie fericită? Ştim care sunt semnele unui cuplu fericit şi satisfăcut? Ştim care acţiuni sau fapte sunt remarcabile şi specifice pentru un cuplu fericit?

Ca să poţi răspunde la aceste întrebări, iată mai jos cele 10 lucruri pe care cuplurile fericite le fac în relaţia şi căsnicia lor, indiferent de numărul de ani care au trecut de la nuntă, de câţi copii, griji sau motive de stres le apar de o parte şi de alta. Unii parcurg faptele de mai jos în mod natural, alţii le învaţă. Verifică şi tu cum stai cu nivelul de fericire al căsniciei tale, parcurgând paşii următori. Dacă ai mai mult de jumătate din paşi realizaţi, înseamnă că stai foarte bine şi te poţi focusa să atingi toate cele 10 puncte. Reflectează la fiecare în parte. Poate unele îţi par simple, puerile, banale. Dar toate 10 puse cap la cap sunt ingredientele acelea mărunte, dar importante, acele rotiţe mici fără de care angrenajul mare nu are cum funcţiona.

Aşadar, ce fac cuplurile căsătorite fericite?

Se duc la culcare împreună – da da, exact aşa cum citeşti, se duc la culcare împreună. Indiferent dacă vor să facă dragoste, să se giugiulească, să vorbească sau doar să îşi simtă reciproc căldura în timp ce adorm, ei merg împreună la culcare în dormitor, iar unul din cei doi parteneri se poate ridica după ce celălalt a adormit ca să îşi continue alte activităţi (citit, computer, televizor, o lucrare de terminat). Este un detaliu foarte important să îşi dea unul celuilalt confortul şi siguranţa de a fi împreuna la momentul culcării.

Dezvoltă interese şi planuri comune – Indiferent dacă aveau aceste obiective şi planuri comune dinainte de a se căsători sau le-au descoperit ulterior, cuplurile fericite preferă să petreacă timp împreuna suficient de mult încât dezvoltă proiecte împreună şi găsesc împreună lucruri plăcute sau constructive de făcut.

Se ţin de mână – Indiferent dacă sunt la o plimbare în parc, sau într-un magazin, ei merg aproape unul de altul şi se ţin de mână pentru că este important pentru ei să fie împreună, să se simtă fiecare jumătatea celuilalt oricare ar fi activitatea făcută.

Pun accent pe aspectele pozitive – Nimeni nu este perfect, iar cuplurile fericite au maturitatea de a şti asta şi de a se concentra mult mai mult pe calităţile celuilalt decât pe defectele lui – nu contează acele lucruri puţine pe care le face greşit partenerul, ci toate lucrurile bune pe care le face bine.

Iertarea şi încrederea sunt regula de bază – Dacă o dispută nu poate fi rezolvată pe cale raţională, un cuplu fericit alege încrederea şi iertarea în locul altor alternative de a se împăca.

Pupături şi îmbrăţişări – când oamenii dintr-un cuplu fericit se întâlnesc după ce nu s-au văzut o oră sau o zi, asta este ceea ce ei fac: se îmbrăţişează şi se pupă.

Te iubesc – nu este o expresie superficială rostită când şi când sau deloc. Pentru un cuplu fericit e vital ca aceste vorbe să fie spuse şi auzite cât de des se poate, uneori chiar zilnic, în asociere cu acele mici motive de bucurie care dau culoare şi sens vieţii de familie fericită.

Îşi spun noapte bună şi bună dimineaţa mereu – da, sunt cupluri care nu pun preţ pe acest detaliu, iar el este important pentru că reîntăreşte parteneriatul care leagă un cuplu fericit şi angajamentul reciproc pe care îl au partenerii unul faţă de altul, fără a lăsa ca lucrurile mari sau mici să le scape din mână.

Ţin legătura unul cu celălalt peste zi – fie că este vorba de un telefon scurt de două minute, fie un sms spontan, ei sunt în contact unul cu celălalt, cu activităţile celuilalt, cu gândurile şi cu motivele de bucurie sau de tristeţe ale celuilalt. Ei au tot timpul pulsul relaţiei lor sub control. Acest lucru se întâmplă firesc şi de o parte şi de cealaltă, fără ca unul din cei doi să se simtă sufocat sau controlat.

Ei sunt mândri unul de celălalt – sunt mândri să fie văzuţi împreună, sunt mândri unul de realizările celuilalt şi sunt mândri pur şi simplu pentru faptul că sunt împreună în această viaţă, ca un cuplu.

Tu şi partenerul tău aveţi cât mai multe dintre aceste puncte de mai sus atinse? Dacă da, felicitări!! Dacă nu, măcar ştiţi câteva sfaturi mici dar importante pe care să le aplicaţi.

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Mihai, 7 august 2011
@ion:as vrea sa aud parerea ta despre o casnicie de nu mai putin de 25 de ani.
ion, 5 august 2011
Asta cu tinutul de mana si giugiulitul chiar este o exagerare.
janos, 5 august 2011
eu am vazut multe cupluri care se tineau de mana ,pupaturi si apoi au ajuns la tribunal . cred ca sunt niste ipocriti.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.