COMUNICATE 18 ianuarie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ DEMARARE IMPLEMENTARE PROIECT

de Covasna Media | 5702 vizualizări

PRO-VITAM S.R.L. cu sediul în str. Muncitorilor, nr. 16, Municipiul Sfântul Gheorghe, jud. Covasna, România, derulează, începând cu data de 11.10.2021, proiectul intitulat „Dezvoltarea unor metode integrate de diagnostic pentru depistarea rapidă a bolilor hepatice”,contract de finanţare încheiat cu Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării în calitate de Organism Intermediar, în numele și pentru Ministerul  Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Proiectul se implementează în localitatea Sf. Gheorghe, str. Muncitorilor nr. 16, Județul Covasna, pe o durată de 27 luni.

Valoarea totală a proiectului este de 7.341.583,82 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.357.746,03 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului este de 1.796.730,36 lei.

Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR/FC/FSE/ILMT: 4.554.084,13 lei

 

Obiectiv: Obiectivul general al proiectului este inovarea bazată pe cercetare-dezvoltare prin diversificarea activității firmei prin dezvoltarea unor metode integrate de depistare rapidă a bolilor hepatice: un nanosenzor și biomarkeri. Practic, în urma proiectului vor rezulta noi metode de depistare rapidă a bolilor hepatice (cu ajutorul nanosenzorului și biomarkerilor rezultați în urma cercetării din cadrul proiectului), ce vor veni ca suport serviciului de diagnosticare a bolilor hepatice.

 

Rezultatele prevăzute ale proiectului:

  1. Nanosenzor cu sensibilitate și specificitate mare pentru detecția anticorpilor anti-HCV
  2. Test de laborator cu sensibilitate și specificitate mare pentru detecția proteinei core a virusului hepatic C
  3. Metodă îmbunătățită de evaluare a gradului de fibroză a ficatului prin analize de laborator
  4. Flux de lucru optimizat pentru depistarea bolilor hepatice, care utilizează resursele clinicii într-un mod eficient și asigură diagnostic rapid și exact pentru pacienții afectați

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

 

 

 

Date de contact:

Persoana de contact: Terza Livia-Maria

Funcția: Administrator

tel. 0267312919, email: office@provitam.ro

Distribuie articolul:  
|

COMUNICATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.