CULTURA 31 august 2017

Ziua Limbii Române la Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 877 vizualizări

Sărbătorim „Ziua Limbii Române” la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, la punctul muzeal Prima Școală Românească, în perioada 31 august – 1 septembrie 2017.

Astfel în data de 31 august vă așteptăm în intervalul 10-15 cu următoarele activități: vizită ghidată la punctul muzeal Prima Şcoală Românească, scurtă prezentare despre istoricul acestei sărbători, ateliere de scriere cu pana și pe tăblițe.

Iar în data de 1 septembrie 2017 vă invităm să luați parte la evenimentului cultural-literar dedicat Zilei Limbii Române – „O poveste a limbii române – de la Romulus Cioflec la Adrian Munteanu”, de la ora 15,00, la punctul muzeal Prima Școală Românească din Sfântu Gheorghe.

Invitat special va fi poetul Adrian Munteanu, poet reprezentativ al literaturii române contemporane, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Brașov.

Sub aura limbii române, Adrian Munteanu își prezintă turneul de performanță poetică (iunie-august 2017) desfășurat timp de aproape trei luni în SUA și Canada.

Au fost susținute 11 recitaluri în săli sau biserici din Seattle, Vancouver, Toronto, Hamilton, Quebec, Montreal și Ottawa.

Sute de români americani sau canadieni au aplaudat ridicarea poeziei la rang de spectacol, armonia și emoția comună degajate din sonetele recitalului „Fluturele din fântână”, titlul volumului lui Adrian Munteanu.

Intrarea este liberă.

Adresa la care se vor desfăşura evenimentele este: strada Váradi József 40, Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Vă așteptăm cu multe surprize în aceste două zile de sărbătoare a limbii române!

(Cristina Ioana Felea-Baubec, Muzeograf PR)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.