CULTURA 4 august 2020

Ziua Limbii Române, celebrată printr-un concurs online de recitări

de Daniela Luca | 1768 vizualizări

Data limită pentru înscriere este 21 august 

Asociația GRIT organizează, cu prilejul Zilei Limbii Române, un concurs online de recitări. Cei care doresc să se înscrie trebuie să le trimită organizatorilor, până pe 21 august, un filmuleț în care să recite o operă din lirica românească. Premierea va avea loc în data de 31 august, de Ziua Limbii Române, în curtea Casei Orășenești de Cultură Covasna.

„De câțiva ani, Asociația GRIT organizează diverse evenimente, care deja au căpătat tradiție, cum ar fi Ziua Iei, Ziua Drapelului, Ziua Limbii Române și altele. Anul acesta, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, nu am reușit să le organizăm. Dar ne este dor de astfel de activități, ne este dor de copii, de voluntarii noștri. Și așa ne-a venit ideea: să ne vedem, chiar dacă nu suntem unul lângă altul. Încercăm, pentru prima dată, un astfel de concurs online, pentru a marca Ziua Limbii Române, dar, dacă el va avea succes, vom continua cu această modalitate, oarecum nouă pentru noi”, ne-a spus organizatoarea evenimentului, prof. Florentina Teacă. 

Conform acesteia,  concursul de recitări se adresează în special copiilor, însă organizatorii s-ar bucura dacă și adulții își vor face curaj să recite o poezie în fața camerei de filmat, astfel încât inițiativei să i se alăture covăsnenii de toate vârstele. 

Înregistrarea video poate fi trimisă pe pagina de Facebook a Asociației sau pe e-mail – grittineret@gmail.com, până pe 21 august. 

Între 21 și 30 august, juriul, format din conducerea Asociației GRIT și cadre didactice de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Voinești vor decide care sunt cei mai buni trei recitatori, iar la baza analizei vor sta calitățile interpretative ale acestora. Câștigătorii vor primi rechizite școlare și cărți. 

„Așa cum i-am obișnuit pe participanții la concursurile organizate de Asociația GRIT, sperăm să reușim să-i premiem pe toți. Va mai exista și un premiu de popularitate, dar modalitatea de acordare a acestuia o vom anunța după data de 21 august”, a mai precizat Florentina Teacă. 

Premierea va avea loc în data de 31 august, de Ziua Limbii Române, în curtea interioară a Casei Orășenești de Cultură Covasna, cu respectarea regulilor distanțării sociale impuse de pandemie, transmit organizatorii.

Printre activitățile care au avut loc anul trecut, la evenimentul dedicat Zilei Limbii Române, organizat la Casa Orășenească de Cultură din Covasna de Asociația GRIT,  se număra un recital poetic, un concurs de recitări, o conferință și dar un program artistic variat.

Proiectul cultural prioritar este realizat cu sprijinul Orașului Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.