CULTURA 21 august 2019

Ziua Fotografiei Maghiare, la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1190 vizualizări

Evenimentul este adresat tuturor pasionaților de arta fotografică 

Parcul Central din Sfântu Gheorghe va fi împânzit duminică, 25 august, de zeci de poze făcute de cei mai talentați fotografi din zonă, dar și din afară. Aflat la a șasea ediție, evenimentul intitulat „Ziua Fotografiei Maghiare” urmărește promovarea artei fotografice și a dialogului dintre artist și privitor.  

Cei interesați vor putea nu doar să admire cele mai reușite fotografii ale unor artiști talentați, ci și să discute cu aceștia despre procesul din spatele realizării lucrărilor. 

„Este a șasea ediție în acest format. Am decis să sărbătorim Ziua Fotografiei Maghiare în fiecare ultimă zi de duminică din august. Artiștii vor fi prezenți la eveniment lângă pozele lor de la ora 14:00 la ora 20:00. Oricine poate să discute cu ei. Avem și câțiva oaspeți care vor veni din străinătate. Avem un artist din Germania și unul din Australia. Și ei vor aduce poze. Anul trecut a participat un domn care a venit din Germania fiind o surpriză pentru toată lumea. El a fost cândva fotoreporter în Sfântu Gheorghe și a expus poze vechi ale orașului făcute în anii '60-'80”, ne-a spus organizatorul evenimentului, fotograful Toró Attila. 

Acesta a subliniat că evenimentul este deschis atât fotografilor de la diverse cluburi de fotografie din județele Covasna și Harghita, cât și celor independenți, indiferent dacă sunt profesioniști sau amatori.  

„În fiecare an avem invitați  care vin pentru prima dată la expoziție și cred că și anul acesta vor fi. Cei care vor să își expună lucrările trebuie să ne contacteze pe Facebook pentru a anunța participarea. Condiția este ca artistul să stea lângă fotografiile lui pentru a putea interacționa cu cei prezenți. Unii vin cu două poze, alții cu 20, deci fiecare cât vrea să arate publicului”, a mai spus organizatorul. 

La evenimentul de anul trecut circa 200 de poze, aparținând unui număr de 45 de fotografi, au putut fi admirate în Parcul Central din Sfântu Gheorghe. 

Sursă foto: www.sepsiszentgyorgy.info

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.