CULTURA 1 august 2019

Weekend renascentist la Castelul Kálnoky din Micloșoara

de Daniela Luca | 2105 vizualizări

Organizatorii pregătesc activități atractive pentru toate vârstele 

La sfârșitul acestei săptămâni, între 2 și 4 august, Fundația Kálnoky organizează ce-a de-a doua ediție a Zilelor Renascentiste de la Castelul Kálnoky din Micloșoara. Într-un context adresat familiilor, organizatorii își propun prin acest eveniment să readucă în prezent specificul veacurilor trecute și să prezinte valorile culturale din zona Baraolt. 

Dacă activitatea din prima zi, lectura publică din documentele familiei Kálnoky, care va începe la ora 18:00, este adresată mai ales celor pasionați și cunoscători, programul de sâmbătă este dedicat familiilor și în special celor mici. 

„Ziua de sâmbătă este adresată familiilor și copiilor. Avem multe activități: plimbare cu ponei, plimbare cu căruța trasă de ponei. O să fie un tobogan mare, activități meșteșugărești și o să fie Ordinul Arany Griffdin Odorheiu Secuiesc. Ei se îmbracă în armură din Evul Mediu și ne vor ajuta să învățăm dansuri din acea perioadă, dar și din perioada Renascentistă. Și anul trecut pe lângă Zilele Renascentiste am organizat și Zilele cu familia la Castel. Acum am pus accentul pe o sâmbătă în familie la Castel, dar să vadă atât locația de acolo, să facă activități prin care să se deconecteze și să fie o zi recreațională pentru toată familia, atât pentru adulți, cât și pentru copii”, ne-a spus managerul de proiect în cadrul fundației „Kálnoky”, Szabó István.  

În plus, începând cu ora 11:00, cei mici vor putea participa la căutarea de comori sau să asiste la prezentare de armură și armament medieval, dar și să se distreze cu alți copii în cadrul jocurilor tradiționale din Micloșoara. 

În aceeași zi  va fi organizată o masă rotundă cu titlul „Generația tânără încotro?” prin care se va aborda subiectul viziunii generației tinere despre viitor. 

Tot sâmbătă va avea loc un concert de jazz în pivnița Castelului, de la ora 17:30, iar seara se va încheia cu un concert de muzică rock al trupei Deep Heigh din Baraolt. 

Activitățile de duminică vor începe la ora 9:00. 

„Duminică ne propunem să avem o paradă a portului popular din zona Baraolt. Asta înseamnă câteva zeci de persoane, să sperăm cât mai multe, care se vor îmbrăca în port tradițional, specific zonei Baraolt. Vor veni la Castel, vom face poze și un catalog cu această vestimentație. După aceasta vom face o paradă prin sat și o să mergem la biserică, apoi  cine dorește poate să viziteze Castelul”, ne-a mai spus Szabó István.  

Acesta a precizat că deși majoritatea activităților sunt gândite sub cerul liber, există și un plan de rezervă în caz de vreme rea. Toate activitățile, în afara plimbărilor cu ponei, se vor muta fie în Castel, fie în cortul mare amplasat la locație.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Covasna și Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt din Ungaria, iar programul detaliat al evenimentului se găsește pe pagina de Facebook Kalnoky Castle - The Museum of Transylvanian Life. 

Sursă foto: Facebook/Kalnoky Castle - The Museum of Transylvanian Life

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.