CULTURA 25 august 2017

Vernisajul celei de-a V-a ediții pulzArt: expoziție SMS – o selecție a schimbului de mesaje ale generației Z

de Covasna Media | 656 vizualizări

Diferențele dintre generații și posibilele tensiuni dintre acestea sunt subiecte nemuritoare, care ar trebui să fie abordate în orice vremuri. Este aproape indiferent dacă scriem 1960, 1980, 2000 sau 2017, anumite expresii ca „acei tineri obraznici”, „tinerii de azi sunt leneși și nu-i interesează nimic”, „dar pe timpul nostru…” se pare că nu dispar niciodată din limbaj.

Dar ce știm cu adevărat despre tinerii de azi? Știm că s-au născut în noul mileniu, știm că sunt studiați de către sociologi și experți sociali, știm că au mai multe denumiri: Generația Z, „generația cablată”, „nativii digitali”, într-o lume în care este de neimaginat să trăim fără Web 2.0, telefoane inteligente sau alte echipamente digitale și de comunicație. Dar acestea sunt doar etichete și – cu excepția cazului în care locuim / lucrăm împreună cu unul sau mai mulți membri ai acestei generații – vom rămâne doar cu aceste etichete.

Jocul SMS al celei de-a 5-a ediții pulzArt încearcă, printr-o expoziție a unei selecții de mesaje trimise prin SMS sau alte platforme de chat, să aducă tinerii mai aproape de restul generațiilor. Expoziția conține schimburi de mesaje trimise voluntar, în mod anonim. Această expoziție de SMS-uri va putea fi vizionată pe balustrada podului peste râul Olt pe parcursul întregii perioade a festivalului, această expoziție reprezentând totodată deschiderea oficială a festivalului.

Cei care doresc să participe la acest proiect trebuie să trimită un sms unuia sau mai multor prieteni, cunoștințe sau membri de familie cu următoarele întrebări: „Ce crezi, ce asculți, ce simți?” sau „Ce te face fericit?” Când primește răspuns trebuie să realizeze un „screenshot” al conversației, iar această poză să o trimită la adresa de email kultura@sepsi.ro sau în mesaj privat pe pagina de Facebook pulzArt cel târziu până la data de 27 august. Cei care participă la acest joc pot câștiga un bilet pentru două persoane la unul dintre evenimentele festivalului pulzArt.

Screenshot-urile primite vor fi prelucrate, fiind prezentate la deschiderea oficială pulzArt, care va consta dintr-o expoziție artistică a unor bannere uriașe create din sms-urile imprimate. Expoziția va putea fi vizionată pe tot parcursul festivalului, pe podul peste râul Olt din zona Gării. Scopul expoziției este, în principal, dar în nu mod exclusiv, de a pune la dispoziția publicului larg o mică parte a stilului de comunicare al generației tinere, contribuind astfel la reducerea decalajului între generații și promovând înțelegerea reciprocă. Vernisajul expoziției va avea loc pe data de 31 august, ora 17. 

(Biroul de Imagine al Primăriei)

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.