CULTURA 9 iulie 2020

Trupa de teatru „3T” caută un scenarist

de Covasna Media | 2886 vizualizări

În viitoarele spectacole, actorii amatori vor să vină cu ceva nou în fața publicului

Pandemia de coronavirus a creat probleme și tinerilor din trupa de teatru „3T”, de la Întorsura Buzăului. Din cauza faptului că toate resursele financiare, cel puțin până în acest moment, au fost redirecționate pentru combaterea pandemiei, trupa „3T” cere ajutorul oamenilor de bine care au posibilitatea și își doresc să ajute trupa cu o nouă piesă de teatru. Se caută o persoană de preferat cu experiență care să fie dispusă să scrie o piesă de teatru pentru tinerii actori sau să le ofere acestora una deja scrisă.

Liniile de finanțare pentru domeniul cultural încă nu s-au deschis, iar trupa are deja o invitație de participare din partea unui festival de teatru, însă nu se mai poate prezenta cu piesele cu care a mai participat anul trecut.

Fără posibilități financiare și având în vedere că nimeni din trupă nu este un actor profesionist, singura rază de lumină pentru actorii amatori covăsneni este ca cineva care are experiență în domeniu să le vină în ajutor. 

Cine dorește mai multe informații poate lua legătura cu Doina Pătrunjel, coordonatoarea trupei, prin mesaj pe pagina Centrului de Tineret Întorsura Buzăului (link Facebook: https://www.facebook.com/Centrul-de-Tineret-Intorsura-Buzaului-2256337234643756/)

Proiectul a luat naștere anul trecut, în luna septembrie, printr-o finanțare primită din partea Consiliului Local al Orașului Întorsura Buzăului.  De atunci și până acum, aceștia au avut spectacole la Sita Buzăului, Brădet, Floroaia Mare, în fața colegilor lor de la liceele „Mircea Eliade” și „Nicolae Bălcescu”, dar și pe scena Teatrului „Andrei Mureșanu”, din Sfântu Gheorghe, în luna ianuarie a acestui an.

David Leonard Bularca

Foto: Silviu Popica

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.