CULTURA 17 noiembrie 2010

Toamnă Policrom

de Covasna Media | 752 vizualizări
Programul aniversar al Cenaclului literar „După-amiezele poeziei” de la CNMV „Anul acesta s-au împlinit doi ani de activitate pusă în slujba culturii, a frumosului artistic care deschide porţile sufletului omenesc, aducândul pe om mai aproape de sine – şi astfel, mai aproape de Dumnezeu”- acestea au fost cuvintele de început prin care a fost subliniată importanţa aniversării sărbătorite vineri de membrii cenaclului literar „După-amiezele poeziei” de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”. Festivitatea s-a

Programul aniversar al Cenaclului literar „După-amiezele poeziei” de la CNMV

„Anul acesta s-au împlinit doi ani de activitate pusă în slujba culturii, a frumosului artistic care deschide porţile sufletului omenesc, aducândul pe om mai aproape de sine – şi astfel, mai aproape de Dumnezeu”- acestea au fost cuvintele de început prin care a fost subliniată importanţa aniversării sărbătorite vineri de membrii cenaclului literar „După-amiezele poeziei” de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”.

Festivitatea s-a desfăşurat în sala Multimedia a Colegiului şi a reunit iubitori de poezie, dar şi creatori de frumos artistic, prezenţi în număr mare la această manifestaţie. Invitaţii speciali ai serii au fost poetul Ionel Simota, laureat al Premiului pentru poezie al Uniunii Scriitorilor din Braşov în anul 2010, precum şi talentata Alexandra Onofrei, elevă în clasa a XII-a la CNMV, laureată a Concursului de poezie „Carmen patriae” organizat de Uniunea scriitorilor din Braşov în anul 2009.

Programul a debutat cu vizionarea unui film care a trecut în revistă momentele importante din existenţa cenaclului care, în decurs de doi ani, a scos la lumina tiparului trei volume antologice cu poeziile scrise de elevii şcolii. Cărţile, editate de către profesoarele Maria Stoica şi Ligia Ghinea, alături de prof. Adriana Barabaş, coordonator în limba engleză, reunesc texte scrise de către actualii elevi şi absolvenţii din ultimii zece ani, atestând existenţa unei vieţi literare intense la CNMV.

Programul aniversar a subliniat importanţa actului de cultură promovat prin intermediul poeziei şi al muzicii, de aceea în centrul atenţiei s-au aflat un recital de poezie autumnală susţinut cu măiestrie de Diana Maria Grigoroşcuţă şi piese din muzica folk interpretate cu sensibilitate de membrii grupului „Cantamena” alcătuit din Cristina şi Andrea Venczel, Iulia Iuga, Alexandra Fâţă, Angelica Gogioiu şi Beniamin Ambăruş, elevi în clasa a XI-a.

Finalul întâlnirii a fost dedicat dialogului cu poeţii care au citit din opera lor.

Mulţumind oaspeţilor pentru participare, s-a anunţat tema următoarei întâlniri, dedicată memoriei poetului Adrian Păunescu.

Prof. Maria Stoica

Distribuie articolul:  
|

CULTURA

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
vali, 17 noiembrie 2010
O felicit pe doamna profesoara pentru pentru activitatile pe care le are impreuna cu elevii domniei sale si este bine cad vezi ca sunt si cadre didactice care pun mult suflet in ceea ce fac impreuna citeste integral
@marius, 17 noiembrie 2010
de fapt cele 2 din margini:-j
@marius, 17 noiembrie 2010
:))da,ele sunt fetitele,apar peste tot,n-ai cum sa nu dai de ele daca esti din sf,cauta-le pe facebook;)(sau hi5)
marius, 17 noiembrie 2010
O felicit pe doamna Stoica pentru ceea ce face acolo...de asemenea nu pot sa nu remarc frumusetea fetelor...app, stie careva cine sunt???:D
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.